Yrittäjien Hakkarainen: Turun lentoasema tarvitsee lisää suoria reittejä – ”Maakunnan elinvoimalle erittäin tärkeää”

0
Turun lentoasemalta pääsee suoralla lennolla muun muassa Roomaan. Kuva: TS arkisto/Marttiina Sairanen

Turun lentoaseman toiminta on turvattava, ja kentälle on saatava lisää reittejä.

Tätä mieltä on Varsinais-Suomen Yrittäjät, joka ottaa tiedotteessaan kantaa Turun lentoaseman tulevaisuuteen.

Järjestö painottaa, että lentoaseman toimintaedellytykset on pystyttävä pitämään vähintään nykytasolla.

– Tämä tarkoittaa esimerkiksi, että kenttä on jatkossakin auki vuorokauden ympäri. Finavian kenttien verkostoperiaatteesta on pidettävä kiinni. Tämä on lounaisen Suomen talousalueen saavutettavuuden edellytys, yrittäjäyhdistyksen tiedotteessa todetaan.

Turun kenttä on saanut tänä vuonna uusia yhteyksiä: Wizzair aloitti syyskuussa suorat lennot Turusta Roomaan ja SAS lokakuussa Turusta Tukholmaan. Turusta pääsee suorilla lennoilla myös Latvian Riikaan, Pohjois-Makedonian Skopjeen ja Puolan Gdanskiin. Lisäksi lennetään matkanjärjestäjien suoria lomalentoja sekä kotimaan lentoja.

– On selvää, että Turun lentokentän merkitys koko alueen elinkeinoelämälle ja yritysten kansainvälisille yhteyksille on erittäin iso. Suorat ja toimivat kansainväliset yhteydet muihin Pohjoismaihin ja Manner-Eurooppaan ovat koko maakunnan elinvoimalle erittäin tärkeät. Lisää suoria reittejä tarvittaisiin, Varsinais-Suomen Yrittäjien salolainen puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen sanoo tiedotteessa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments