LP Viesti Akatemia palasi onnettomuuden jälkeen parketille – Kuortaneen kaatamiseen vaadittiin yksi kovasanainen erätauko

0
Nuorten maajoukkuepelaaja Iida Mikkonen passasi sovitusti puolet sunnuntain pelistä.

LP Viesti Akatemia palasi parin viikon ottelutauolta takaisin tositoimiin naisten 1-sarjassa, kun se kaatoi sunnuntaina Salohallissa Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen 3–1 (13–25, 25–13, 25–12, 25–23).

Kuten erälukemista voi päätellä, Akatemia ei ollut valmiina otteluun.

– Tiesimme, että Kuortane oli pelannut pelin lauantaina ja oli varmasti valmis. Yritimme reagoida siihen normaalia napakammalla aamutreenillä, mutta ei se ihan lähtenyt, Akatemian päävalmentaja Janne Harju kertoi.

Ennen toista erää Harju piti joukkueelleen kovaäänisen puhuttelun, jossa hän korosti erityisesti puolustuspelaamista. Sen lisäksi hän muutti kenttäjärjestystä. Seuraavat kaksi erää menivätkin Akatemialle selvin pistein.

– Toinen ja kolmas erä olivat kauttaaltaan hyvää pelaamista. Varsinkin hyökkäyspuolustus oli suvereenia.

Neljännen erän puolivälissä Akatemialla oli heikompi pätkä, mutta joukkue ryhdistäytyi riittävästi varmistaakseen täyden pistepotin.

Ottelussa syötettiin 25 ässää (13–12).

– Vastaanotto oli tosi heikko kummallakin joukkueella, varsinkin yleispelaajilla, Harju huomioi.

Akatemian vastaanotto jäi 27 prosenttiin, mutta hyökkäysprosentti oli silti 42. Se kertoo hyvästä passipelistä. Passareina pelasivat puoliksi Irina Mäkinen ja Iida Mikkonen .

Sarjataulukossa kuudenneksi nousseen Akatemian tehokkain oli Saimi Heikkinen (17/+11). Yli 10 pisteen ylsi myös Hilma Nikkanen (14/+4).

Sunnuntain ottelu oli Akatemian ensimmäinen sen jälkeen kun joukkue joutui kuolonkolariin Hyvinkäällä. Fyysisesti pienin kolhuin selvinneelle joukkueelle on tarjottu kriisiapua.

– Jokainen käsittelee nämä asiat eri tavalla. Mielestäni asia on käsitelty hienosti, pelaajat ovat saaneet tulla harjoituksiin heti kun he haluvat. Olemme päässeet hyvin takaisin arkeen kiinni, Harju kertoi.

Akatemian syyskausi päättyy kahden viikon kuluttua kotiottelulla Tapanilan Erää vastaan. Ensi viikon tiistaina syyskautensa päättää Akatemian ”farmijoukkue” Salon Viesti, joka varmisti lauantaina voitolla Loimaan Jankosta paikkansa 2-sarjan ylemmässä jatkolohkossa.

Alkulohkon voittaja ratkeaa tiistaina Hermannissa pelattavassa ottelussa Turun Iskua vastaan. Akatemiasta Viestin riveissä ovat tällä kaudella pelanneet Karoliina Hörkkö, Milla Kivimäki, Kiira Tuominen ja Iida Mikkonen.

Naisten 1-sarja: LP Viesti Akatemia–Kuortane 3–1 (13–25, 25–13, 25–12, 25–23)

LP Viesti Akatemian pisteet/plusmiinus: Emmi Mäki-Kojola 8/+6, Hilma Nikkanen 14/+4, Karoliina Hörkkö 1/+1, Saimi Heikkinen 17/+11, Selma Nikkanen 8/+4, Irina Mäkinen (passari) 4/+4, Iida Mikkonen (passari) 2/0, Kiira Tuominen 6/+3. Libero Venla Pirisen vastaanottoprosentti: 46.

LP Viesti Akatemian seuraava ottelu: su 18.12. LP Viesti Akatemia–Tapanilan Erä Salohallissa kello 17.

Päivitetty klo 20.40: lisätty Salon Viestin sarjataso.
Korjattu 5.12. klo 15.10: Salon Viestin ottelu pelataan vasta ensi viikon tiistaina.