Aktiiviset välitunnit halutaan osaksi kaikkien salolaisyläkoulujen arkea – aluehallintovirasto avittaa tavoitteessa liki 20 000 euron kehittämisavustuksella

1
Kuvituskuvassa Uskelan koulun Kavilankadun yksikön lähiliikuntapaikka. Kuva: SSS-arkisto/Santeri Iltanen

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Salon kaupungille 19 400 euron avustuksen Liikkuva koulu yläkoulussa -hankkeeseen.

Hankkeen päämääränä on lisätä välituntien toiminnallisuutta salolaisissa yläkouluissa esimerkiksi vertaisliikuttajien avulla. Vastaavanlainen hanke on jo toteutettu Salon alakouluissa, ja siitä saatiin avustushakemuksen mukaan hyviä tuloksia.

Aktiiviset välitunnit pyritään tuomaan hankkeen avulla osaksi kaikkien yläkoulujen arkea. Tavoitetta edesautetaan muodostamalla koulujen aikuisista oppivia yhteisöjä ja osallistamalla yläkoululaisia toimintaan vertaisliikuttajina.

Salon kaupungin saama avustus on osa isompaa aluehallintovirastojen myöntämää tukipottia. Yläkouluille ja toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille myönnettiin valtakunnallisesti kaikkiaan noin 1 973 000 euroa kehittämisavustuksia.

Avustuksilla tuetaan liikunnallisen toimintakulttuurin vahvistumista ja koronapandemiasta elpymistä, ja hankkeilla pyritään lisäämään koululaisten ja opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta koulupäivien aikana.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto myönsi kehittämisavustuksia 156 000 euron edestä yhteensä seitsemälle hankkeelle. Valtakunnallisesti avustusta sai 103 hanketta.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Kaikki samalla viivalla
6 kuukautta sitten

Kai tämä koskee myös erityiskouluja? Miten tuo edellinen hanke on näkynyt erityiskouluissa? Vai onko ne jätetty taas pois? Nimittäin erityisoppilaat usein jätetään kaiken yhteisen toiminnan ulkopuolelle.