Alhaisten uuden K-kaupan paalutus alkoi – kauppias arvioi kaupan avautuvan elokuussa

0
Rakennustyöt ovat alkaneet Kirjolankadulla. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon Alhaisiin rakennettavan uuden K-kaupan rakentaminen on alkanut. Paalutuskone on paikalla ja perustuksia rakennetaan.

– Betonipaalua pistetään maahan ja hyvältä näyttää, kauppias Tarja Kaartinen iloitsee juhlatunnelmissa.

– Tätä on odotettu sen verran kauan! Vaikuttaa siltä, että kauppa valmistuu aikataulussa, ja voimme avata elokuun lopulla.

Alhaisten uuden kaupan nimeksi tulee K-Market Taika. Tarja ja Sauli Kaartinen jatkavat myös Salon Pahkavuoren K-kauppiaina.

Maata rakennetaan Keskon tontilla Kirjolankadulla. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Kirjolankadulle rakennettava kauppa nousee 8 100 neliömetrin tontille, jonka Kesko osti viime vuonna tarjouskilpailusta. Tontilla on 1 600 neliötä rakennusoikeutta.

– Myyntipinta-alaa tulee olemaan 850 neliötä. Pahkavuoren K-marketin myyntipinta-ala on 600 neliötä, Tarja Kaartinen vertaa.

Kaartiset aloittavat Alhaisten vanhassa K-Marketissa loppuunmyynnin tammikuun puolivälin jälkeen. Kärkänkadun ja Hakastaronkadun kulmassa vuokratiloissa sijaitseva kauppa suljetaan 20. tammikuuta. Sen henkilökunta siirtyy töihin Pahkavuoreen siksi aikaa, kunnes uudet tilat valmistuvat.

Alhaisiin on odotettu uutta K-kauppaa jo vuosia. Tiensä päähän tulleesta, alle sadan neliön myymälästä on hajonnut useita kylmälaitteita, eikä niitä kannata enää uusia.