Balettitanssija Atte Kilpisen kirkkaanpinkki frakki oli Linnan asuista näyttävimpiä

0

Balettitanssija Atte Kilpisen löytää Linnan juhlissa helposti, sillä hänen kirkkaanpinkkiä frakkiaan ei voi olla huomaamatta. Perinteisestä mustasta poikkeavan juhla-asun takana on muotisuunnittelija Teemu Muurimäki. Hän oli tullut Kilpiselle mieleen välittömästi tämän nähtyä juhlakutsun postilaatikossa.

–  Sovimme tapaamisen heti seuraavalle päivälle, ja kun Teemu näki minut, hän sanoi, että mä näen sut pinkissä frakissa. Ja jos taiteilija niin näkee, mitä siihen voi sanoa? Taiteilijoihin kuuluu luottaa, Kilpinen kertoo.

Kilpinen kertoo nauttivansa etenkin siitä, miltä hyvin istuva frakki tuntuu päällä.

–  Eilen oli viimeinen sovitus tästä frakista, ja kyllä oli sellainen olo, että nyt mennään ja juhlitaan itsenäistä Suomea. Minusta itsenäisessä Suomessa on tosi tärkeää näyttää juuri se, että me seistään itsemme ja Suomen takana.

Vaikka pelkkä perinteistä poikkeava juhlapuku ei ammattiesiintyjää jännittänytkään, juhliin osallistuminen on eri asia.

–  Nyt en olekaan töissä vaan juhlistamassa itsenäistä Suomea, vähän kuin virkaitsenäni. Se on erilaista esillä oloa. Pakko myöntää, että tämä jännitti, mutta oli kiva nähdä presidenttiparia. Tapasimme kaksi vuotta sitten, kun olin esiintymässä täällä Linnassa heille. On hienoa olla täällä.