Genreen sopiva vasuri – SalPa hankki Saksassa pitkään pelanneen nuoren puolustajan

0
Selman El-Baset siirtyi 16-vuotiaana Åbo IFK:sta saksalaisen Ingolstadtin organisaatioon. (Kuva: TS-arkisto/Jane Iltanen)

SalPan ensi kauden joukkue Ykköseen valmistuu kovalla vauhdilla. Torstaina seura kertoi tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen puolustaja Selman El Basetin kanssa.

Tammikuussa 22 vuotta täyttävä El Baset on syntynyt Syyriassa ja hän muutti kolmevuotiaana perheineen Turkuun. El Baset on Turun Nappulaliigan ja Åbo IFK:n kasvatti.

El Baset debytoi ÅIFK:n edustusjoukkueessa Kolmosessa vain 15-vuotiaana ja hänet myytiin 16-vuotiaana Saksaan tuolloin Bundesliigassa pelaavan FC Ingolstadtin organisaatioon. 13 nuorten maaottelua Suomen paidassa pelannut El Baset pelasi Ingolstadtissa U17- ja U19-joukkueissa sekä seuran reservijoukkueesa Saksan nelostasolla.

Hän piipahti Suomessa lainasopimuksilla 2019 FC Interissä ja 2021 HIFK:ssa, mutta ei pelannut Veikkausliigassa.

El Baset otti itse yhteyttä SalPaan ja vakuutti valmennusjohdon harjoituskentällä.

– Olen seurannut SalPan toimintaa jo pidemmän aikaa, ja kuullut sitä pelkästään hyvää. Keskusteluissa organisaation sekä ulkopuolisten kanssa on noussut esiin paljon hyviä asioita. Treenit ja joukkueeseen tutustuminen sujuivat hyvin. Tämä tuntui luonnolliselta päätökseltä, El Baset kertoi seuran nettisivuilla.

Vasenjalkaisen ja 188-senttisen El Basetin pelipaikka on neljän pelaajan puolustuslinjassa joko vasen laitapuolustaja tai vasen toppari. Kolmen pelaajan puolustuslinjassa taas vasen toppari eli paikka, jota viime kaudella pelasi enimmäkseen Ronias Yacoob.

– Meiltä puuttui viime kaudella vasenjalkainen vaihtoehto puolustuslinjasta. Selmanilla on loistava syöttö- ja potkuvalikoima sekä riittävästi aggressiivisuutta.

– Hän on kärsinyt loukkaantumisista, hänellä on iso potentiaali ja halu näyttää eli sopii sinänsä täydellisesti meidän genreen, Suonperä naurahti.

Sen sijaan toinen saman genren ja pelipaikan pelaaja Joose Mäkinen ei jatka SalPassa. Mäkinen siirtyi SalPaan kesken viime kauden.

El Baset debytoi SalPan paidassa jo lauantaina harjoitusottelussa Ykkösestä pudonnutta Pargas IF:ää vastaan.

SalPa pelaa PIF-ottelun niin sanotusti kahdella kentällisellä eli 22 pelaajalla. Kokoonpanossa on sopimuspelaajia sekä pelaajia, joiden kanssa neuvotellaan sopimuksesta. Mukana on myös useita testipelaajia, kuten Ykköstä Mikkelin Palloilijoissa pelannut kolmekymppinen ranskalaispelaaja Walid Abdelali, viime kaudella Ykköstä PEPOssa pelannut hyökkääjä Jesse Huhtala, Kakkosta FC Jazzissa pelannut puolustaja Joel Lehtonen sekä kuopiolaislähtöinen maalivahti Jonne Uronen, joka pelaa ottelun puoliksi Tatu Österlundin kanssa.

Uusista sopimuspelaajista mukana on El Basetin lisäksi myös keskikenttäpelaaja Aleksi Jännes.

Harjoitusottelu SalPa–PIF Urheilupuistossa lauantaina kello 15.30.

 

SalPan sopimustilanne 8.12. 2022

Maalivahdit: Tatu Österlund ja Joonas Koski
Puolustajat: Jonatan Guseff, Topi Sistonen, Joonas Meura, Michael John, Silman El Baset*
Keskikenttä: Bamo Ahmadi, Otto Salmensuu, Otto Rautiainen, Mikael Anttila*, Roope Pyyskänen* ja Aleksi Jännes*
Hyökkääjät: Oskari Jakonen, Jason Madingu, Miika Koski, Matias Sorvali*

* uusi pelaaja