Joulukuu on poptähden kiertokuu – Saara Aalto tulee Uskelan kirkkoon 14. joulukuuta

0
– Joulutunnelmaan pääsee jokaisena konserttipäivänä, Saara Aalto sanoo. Kuva: Ville Paul Paasimaa

Laulaja-lauluntekijä, poptähti ja pianisti Saara Aalto oli täpinöissään ajellessaan torstaina kohti Savonlinnaa. Sieltä alkoi 17 konsertin joulukiertue Enkeleitä, joka takaa, että viihdetaiteilija saa kiertää koko joulukuun.

– Muusikolle on perusjuttu, että koko joulukuu kierretään, Saara Aalto nauraa.

– Totuin jo pikkulapsena siihen, että kaikki kuorokonsertit ja pianomatineat ovat joulukuussa.

Aalto ei ehdi paneutua jouluvalmisteluihin. Hän toteaa, että kotia on turha koristella, kun siellä ei ehdi kiertueen takia juuri olla.

– Joulutunnelmaan pääsee sentään jokaisena konserttipäivänä. Se on ihanaa, Aalto painottaa.

Kiertue päättyy Kalajoelle 22. joulukuuta, jonka jälkeen Aalto suuntaa joulunviettoon vanhempiensa luokse Ouluun.

– Siellä saa sitten nauttia jouluruoista, koristeista ja tunnelmasta.

Jokaisessa kiertueen joulukonsertissa esiintyy paikallinen lapsikuoro Saara Aallon kanssa. Pienestä asti musiikkia tehneenä Aalto tietää, miten suuri merkitys lapsille on sillä, että pääsee laulamaan ammattilaisten kanssa.

Salon konsertissa Uskelan kirkossa on mukana seurakunnan lapsikuoro Allegro johtajanaan Lauriina Hurtig. Lapsikuoro on harjoitellut konserttia varten johtajansa ohjauksessa treeninauhojen avulla, sillä Aalto tapaa lapset vasta keikkapäivänä.

Allegro lämmittelee yleisöä laulamalla konsertin alkuun pari omaa kappalettaan.

– He esittävät kanssani muutaman kappaleen, jossa kuorolaulu toimii, Aalto kertoo.

Omilta lapsuusvuosiltaan hän muistaa erityisesti kuoronsa esiintymisen presidentti Martti Ahtisaarelle tämän vieraillessa Oulussa.

– En tiedä, olenko lapsille yhtä iso julkkis kuin Ahtisaari oli meille, mutta toivottavasti kuorolaiset saavat ikimuistoisen kokemuksen.

Saara Aallon joulukiertue päättyy aatonaatonaattona. Kuva: Ville Paul Paasimaa

Joulukiertueella Saara Aaltoa säestävät viulisti Camilla Bäckman ja pianisti Teri Mantere sekä kitaristi ja kosketinsoittaja Riku Kantola.

– Lippuja myy Ticketmaster, mutta niitä on myynnissä myös ovella puoli tuntia ennen konserttia, Aalto kertoo.

​​​​​Kaksi päivää Salon keikan jälkeen suoratoistopalvelu Prime Video alkaa esittää sarjaa Saara Aalto pränkkää Suomea. Piilokameran tyylisessä sarjassa Saara Aalto juontaa ja juksaa sekä ystäviään että kadunkulkijoita. Hän kohtaa tunnistamattomaksi naamioituna muun muassa duudson Jukka Hildénin, viihdejulkkis Sauli Koskisen ja tanssija Oona Kivelän.

– Jännää! Pääsin itselleni outoon rooliin juontajaksi ja jekuttajaksi, Aalto nauraa.

Hän sanoo olleensa ihmeissään, kun sai ohjelman tuotantoyhtiöltä pyynnön piilokameraohjelman juontajaksi.

– Enhän ole tunnettu minään huumoriesiintyjänä!

Tuotantoyhtiö halusi Saara Aallon, koska tarvitsi ihmisen, joka osaa vetää kuvauksen kerralla purkkiin. Piilokamerakuvausta kun ei voi ottaa uusiksi.

– Olen ollut niin paljon suorissa lähetyksissä, että tiedän toimintatavan. Lopulta innostuin asiasta, ja ohjelmasta tuli näköiseni, kiittää kaikki kuusi jaksoa nähnyt Aalto.

Saara Aalto asuu puolisonsa Meri Sopasen kanssa nykyään Suomessa.

– Kävi hyvä tuuri, että olimme juuri luopuneet Lontoon-kämpästämme ja olimme onnistuneesti Suomessa, kun Britannian lock down alkoi koronapandemian takia.

Aalto hymähtää, että he ajelivat Suomeen brittiautollaan ja tarkoitus oli ajella sillä myös takaisin, mutta nyt se on saanut seistä kaksi vuotta nurkassa.

– Tänne me jämähdimme ja nyt mietimme, minne seuraavaksi asettuisimme asumaan.

Saara Aallon Enkeleitä -joulukonsertti Uskelan kirkossa (Sairaalantie 5, Somero) 14.12. klo 19. Lippuja myös ovelta klo 18.30.

– Muusikolle on perusjuttu, että koko joulukuu kierretään, Saara Aalto nauraa. Kuva: Ville Paul Paasimaa