Juhlahumu palasi Linnaan: Katso kuvat paikallisista juhlijoista punaisella matolla ja salamavaloissa

1
Vuoden yleisurheilija Wilma Murto saapui juhlaan puolisonsa Jaakko Linkoheimon kanssa. Kuva: TS/Jori Liimatainen.

105-vuotista Suomea juhlistettiin perinteisellä Itsenäisyyspäivän vastaanotolla Presidentinlinnassa kahden vuoden tauon jälkeen. Teemana oli itseensä luottava Suomi. Kutsuvieraiden listalla oli erityisesti soteammattilaisia, vapaaehtoistyötä tekeviä, turvallisuuttamme takaavia ja kehitystä eteenpäin vieviä yrittäjiä. Mukana oli luonnollisesti myös salolaisia vieraita. Katso kuvagalleriamme paikallisista vieraista.

 

Salo Solar Oy:n toimitusjohtaja Anu Areva pukeutui oman aurinkopaneelitehtaan hukkamateriaaleista tehtyyn asuun. Asukokonaisuuden suunnittelija ja tekijä on Miia Aaltonen turkulaisesta Tyyki Design Oy:stä. Areva palkittiin Vuoden yrittäjänaisena. Kuva: TS/Jori Liimatainen.
Raisiolainen Silja Kosonen, 19, oli naisten moukarin MM-finaalissa parhaana suomalaisena seitsemäs Oregonissa viime kesänä. Turun Urheiluliittoa edustava Kosonen on yksi lahjakkaimmista nuorista heittäjistä maailmassa. Kosonen edusti pitkään Someron Esaa. Kosonen siirtyy TuUL:n riveihin vuonna 2021.
Salolainen kansanedustaja Katja Taimela (sdp) ei asetu enää ehdolle eduskuntavaaleissa. Taimela edusti Linnassa sinisessä juhlapuvussa.
Perussuomalaisten kansanedustaja Mikko Lundén saapui Linnaan yhdessä Inga-vaimonsa kanssa. Inga Lundénin juhlalook oli vahvasti salonseutulaista osaamista. Kuva: TS/Jori Liimatainen.
Heikki Teiro ja hänen vaimonsa Mailis olivat 1980- ja 1990-luvuilla Salossa Sauli Niinistön naapureita ja tukivat aikoinaan hänen ehdokkuuttaan eduskuntaan.
Salolainen Mailis Teiro saapui Linnaan puolisonsa Heikki Teiron kanssa. Presidentin entiset naapurit saivat nyt ensimmäisen kutsun Linnaan.
Salon terveyskeskuksen entinen johtava lääkäri Sara Sarjakoski-Peltola ja puoliso Juha Peltola astelivat hymyillen juhlaan. Kuva: TS/Jori Liimatainen.
Linnassa juhlineita salonseutulaisia. Edessä sauvolainen kansanedustaja Esko Kiviranta ja hänen vieressään istumassa salolaiset Heikki Teiro ja Mailis Teiro. Takana salolaiset Anja Laakkio ja Pentti Laakkio.

 

Linnan juhlat 2022

  • Linnan juhlia vietettiin tänä vuonna lähes perinteisin menoin Presidentinlinnassa.
  • Linnaan oli kutsuttu noin 1 300 henkilöä eri puolilta Suomea.
  • Vieraiden määrä oli aikaisempia vuosia pienempi ja esimerkiksi sotaveteraanit ja lotat saivat oman juhlansa jo viime viikolla.
  • Linnan juhliin oli tällä kertaa kutsuttu erityisesti henkilöitä, jotka ovat tehneet työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi vaikeina aikoina ja toiminnallaan edistäneet Suomen vahvuuksia.
  • Edellisen kerran Linnan juhlia on vietetty vuonna 2019. Kahtena edellisenä vuotena juhlat on peruttu koronaepidemian vuoksi.
  • Terveysturvallisuuden takia Linnassa oli ilmanpuhdistimia ja käsien desinfiointipisteitä.

 

Itsenäisyyspäivän vastaanotolla ensimmäisenä presidenttiparia tervehti ministeri Elisabeth Rehn. Hänellä oli seuranaan poika Joakim Rehn.

VUONNA 1935 syntynyt ministeri Elisabeth Rehn on tehnyt mittavan uran kotimaan politiikassa ja rauhanvälittäjänä. Hän toimi pitkään kansanedustajana ja oli ensimmäinen nainen puolustusministerin tehtävässä. Lisäksi Rehn on toiminut YK:n alipääsihteerinä ja ihmisoikeustarkkailijana.

Rehn liittyi pikkulottiin 8-vuotiaana jatkosodan aikana, kerrotaan Presidentinkanslian tiedotteessa.

Turkulaisen kansanedustaja Ville Valkosen (kok.) puoliso Dorené Valkonen saapui juhliin näyttävässä puvussa. Puku oli valmistettu Namibiassa. Valkosen poliittinen ura alkoi Paimiosta. Hän oli Paimion kaupunginvaltuutettu vuosina 2009–2016. Paimiossa syntynyt Valkonen vietti lapsuusvuosiaan Namibiassa.
Yksi juhlan seuratuimmista kaunottarista oli seiväshypyn Euroopan mestari, Salon Vilpasta edustava vuoden yleisurheilija Wilma Murto, joka saapui juhlaan puolisonsa Jaakko Linkoheimon kanssa. Edellisen kerran Murto juhli Linnassa vuonna 2017. Murron osittain uusiokäytetty musta puku on turkulaissuunnittelija Saara Kuusjärven käsialaa.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio avasivat presidentinlinnan tanssilattian yhteistanssillaan. Presidentinlinnassa tanssittiin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen.
Juhlatunnelmaa Linnasta vuonna 2022.

Kaikkia salolaisia tai salonseutulaisia juhlijoita ei valitettavasti onnistuttu saamaan kuvaan. Voit myös lähettää meille kuvasi illan paikallisista vieraista, toimitus@sss.fi.

 

Juttua täydennetty uusilla kuvilla 7.12.2022 kello 15.40. 

 

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Laitakaupungin likka
3 kuukautta sitten

Olisi kiva tietää ketkä edustivat Saloa lasten itsenäisyyspäivää Säätytalolla pääministerin vieraana.