Kiina löysentää koronasäännöksiä ympäri maan

0

Kiina löysentää koronarajoituksia ympäri maan. Lievennyksiin kuuluvat muun muassa pakollisten koronatestien määrän vähentäminen ja kotieristyksen salliminen osassa lieviä ja oireettomia tapauksia, kertovat terveysviranomaiset.

Pakollisia joukkotestauksia tehdään tästä lähtien vain kouluissa sekä sellaisilla alueilla, joissa viranomaiset katsovat koronariskin olevan korkea.

Samoin maakunnasta toiseen matkustavien ei tarvitse enää esittää 48 tunnin sisällä tehtyä koronatestiä, eikä heitä testata heti, kun he ovat saapuneet perille.

Kiinassa oli hiljattain verrattain laajoja koronarajoitusten vastaisia mielenilmauksia. Ne laajenivat paikoin yleisiksi demokratiamielenosoituksiksi, joissa vaadittiin lisää poliittisia vapauksia ja jopa presidentti Xi Jinpingin eroa.

Maa on noudattanut nollakoronapolitiikkaa, jossa tartunnat pyritään hävittämään täysin. Nollakoronapolitiikka on rampauttanut pahasti maan taloutta: marraskuussa sekä vienti että tuonti putosivat tasolle, jota ei ole nähty sitten toissa vuoden alun.