Kuntalaisaloitteessa kerätään nimiä teatterikiinteistön puolesta

0
Kulttuuritalo Kivaan muuttava Salon Teatteri haluaisi palata takaisin Mariankadun tuttuihin tiloihin, kunhan ne remontoidaan. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon kaupunkia vaaditaan kunnostamaan Mariankatu 3:ssa sijaitseva kiinteistö kulttuurikäyttöön. Asiaa koskeva aloite julkaistiin Kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelussa maanantaina.

Rakennus kärsii sisäilmaongelmista, ja vuodesta 1981 saakka kiinteistössä toimineen Salon Teatterin on määrä muuttaa sieltä pois.

Aloitteessa perustellaan kunnostamista muun muassa sillä, että kiinteistö on rakennuskaavalla suojeltu eikä sitä voida purkaa.

Kuntalaisaloite vaatii Saloa myös toimimaan kulttuuri- ja liikuntakaupunkistrategiansa mukaisesti sekä huomioimaan hyvin säilyneen Salon rautatieaseman ympäristön kulttuuriperinnön.

Aloitteessa esitetään, että rakennuksen kunnostamalla kaupunki voisi hyödyntää olemassa olevia toimitiloja tehokkaammin.

Keskiviikkona puoleenpäivään mennessä aloitteen oli allekirjoittanut jo yli 230 henkilöä. Sen vastuuhenkilönä toimii Salon Teatterin toiminnanjohtaja Mia Kuisma.