Mathildedalin kesäteatterin roolitus on valmis – Toni Enholm ohjaa ensi kesän Pikkupojat

0
Turun seudulla pitkään vaikuttanut Toni Enholm ohjaa Mathildedalin kesäteatterin Pikkupojat-näytelmän. Kuva: TS-arkisto/Jane Iltanen

Mathildedalin kesäteatterin tulevan kesän näytelmän roolitus on saatu valmiiksi.

Kesäteatterissa nähdään ensi kesänä komedia Pikkupojat, joka on kunnianosoitus Spedelle eli Pertti Pasaselle , Vesa-Matti Loirille ja Simo Salmiselle .

Pikkupojat on alunperin vuonna 1986 ensi-iltansa saanut Spede Pasasen elokuva, joka pohjautuu Spede Show’ssa nähtyihin Pikkupojat-sketsien hahmoihin. Elokuvasta on tehty myös komedianäytelmä.

– Olemme saaneet perikunnalta luvan tehdä tämän teoksen ensi kesänä Mathildedalin kesäteatteriin, josta olemme kovasti tyytyväisiä ja uskomme, että myös katsojat ovat valintaamme tyytyväisiä. Luvassa on hulvatonta menoa, dialogin taitoa ja varmasti viihdyttävä kesäteatteriesitys, sanoo Teatteri Provinssin teatterijohtaja Seppo Suominen tiedotteessa.

Näytelmän ohjaa Toni Enholm, joka on tehnyt teatteria Turun seudulla laajemminkin, mutta tulee nyt Saloon ohjaamaan ensimmäistä kertaa.

Lavastuksesta ja puvustuksesta vastaa Sanna Leppänen. Tuottajina toimivat Laura Kuisma ja Seppo Suominen.

Poikia näytelevät Janne Ahonen , Mauno Haukila ja Akseli Sveholm. Muut työryhmän näyttelijät ovat Satu Elg, Petteri Kallonen, Markku Mäkilä ja Elsa Pietilä.

Näytelmän ensi-ilta on 30. kesäkuuta ja esityksiä on kaikkiaan 25. Viimeinen näytös on elokuun puolivälissä.

Näytelmässä pikkupojat ja veljeskolmikko Make, Kake ja Väke viettävät aikaansa kesämökillä raastaen äitinsä hermoja isän käydessä kesämökiltä töissä sadan kilometrin päässä. Lisäksi pikkupojat kisailevat, kuka heistä on eniten saanut kiusattua naapurinsetiä upseeri Jäpälää sekä keksijä Yskästä ja heidän perhettään.