Miro Heiskanen vauhditti Dallasin karkumatkaa, mutta voitto irtosi vasta jatkoajalla – päävalmentaja on huolissaan suomalaistähden jaksamisesta

0

Dallas Starsin puolustaja Miro Heiskanen oli perjantain vastaisen yön suomalaisnimi jääkiekon NHL:ssä. Liukasliikkeinen puolustaja viimeisteli kaksi maalia, mutta Dallas tarvitsi lopulta jatkoajan Ottawa Senatorsin kukistamiseen ja voitti 4–3.

Heiskanen teki ensimmäisessä erässä ottelun kaksi ensimmäistä täysosumaa ja paalutti 2–0-karkumatkan, mutta Ottawa kiri tasoihin Derick Brassardin ja Thomas Chabotin maaleilla.

Travis Hamonic vei Ottawan johtoon kolmannessa erässä, mutta suomalaishyökkääjä Roope Hintz (0+2) pohjusti Nils Lundkvistin tekemän Dallasin tasoituksen viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä.

Tyler Seguin ratkaisi pelin jatkoajalla Dallasin eduksi.

Heiskanen teki maalinsa alle kahden minuutin välein ensimmäisen erän alkupuolella. Nopean täysosumatahdin sijaan hänen kokonaissuorituksensa keräsi päävalmentaja Peter DeBoerin kehut. Suomalaisen pelistä löytyy koko ajan uusia ulottuvuuksia.

–  Pyydämme häneltä kauhean paljon: puolusta, tee maali, pelaa 28 minuuttia ja tee kaikkea. Olen pikkuisen huolissani hänen jaksamisestaan, liiallisesta peluuttamisesta ja liian paljon vaatimisesta, koska kausi on pitkä. Mutta hän on loistava pelaaja ja voi tehdä melkein mitä tahansa, DeBoer sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Sairastelusta toipunut Barkov palasi kaukaloon

Florida Panthers kaatoi kotikaukalossaan Detroit Red Wingsin maalein 5–1. Florida ratkaisi voiton vahvalla toisen erän pelillään, sillä se vei erän maalein 4–1.

Florida johti avauserän jälkeen ottelua 1–0 Chris Tierneyn maalilla. Toisen erän alussa Floridan lähetti karkumatkalle Eetu Luostarinen, joka viimeisteli 2–0-maalin. Se oli Luostariselle kauden seitsemäs osuma. Luostarisen maalin alusti Aleksander Barkov, joka on toipunut sairastelustaan. Barkov oli edellisen kerran kaukalossa 23. marraskuuta.

Detroitin riveissä ei tällä kertaa nähty suomalaisia, sillä maalivahti Ville Hussolla oli huilivuoro. Puolustaja Olli Määttä oli puolestaan sairastunut.

Tampa Bay karkasi päätöserässä

Nashville Predators taipui Tampa Bay Lightningille maalein 2–5. Ottelu oli kahden erän jälkeen tasatilanteessa, mutta Tampa Bayn vahva päätöserä käänsi ottelun joukkueen eduksi.

Tampa Bayn ykköshahmo oli Brayden Point, joka teki joukkueensa avausmaalin ja lisäksi päätöserässä 3–2-voittomaalin. Pointilla on nyt kasassa tällä kaudella 13 maalia.

Nashvillen suomalaisista hyökkääjät Mikael Granlund ja Juuso Pärssinen jäivät pisteittä. Maalivahdeista Juuse Saros oli pelivuorossa ja torjui ottelussa 27 kertaa.

Ville Väänänen, Petteri Ikonen