Poliisi puuttuu ilotulitteiden väärinkäyttöön ja valvoo uudenvuoden viettoa keskustoissa

5
Poliisi aikoo valvoa näkyvästi uudenvuoden viettoa kaupunkien keskustoissa. Kuva: TS-arkisto/Jori Liimatainen

Lounais-Suomen poliisi puuttuu vuoden vaihtuessa tiukasti ja matalalla kynnyksellä ilotulitteiden väärinkäyttöön, häiriökäyttäytymiseen sekä erityisesti nuorten päihteiden käyttöön, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Poliisi kiinnittää huomiota erityisesti lasten ja nuorten turvallisuuteen. Poliisi ilmoittaa jokaisesta havaitusta alaikäisen päihteidenkäyttötapauksesta aina sekä huoltajalle että lastensuojeluviranomaiselle.

– Esimerkki ja mahdollisuus turvalliseen ja vastuulliseen juhlimiseen annetaan kotona, ylikomisario Toni Sjöblom Lounais-Suomen poliisin ennalta estävän toiminnon yksiköstä sanoo tiedotteessa.

Poliisi kiinnittää valvonnassaan erityistä huomiota ilotulitteiden turvalliseen käsittelyyn. Varomattomasta käsittelystä, räjähdesäännösten rikkomisesta tai järjestysrikkomuksesta seuraa aina sakkorangaistus.

– Kukin on itse vastuussa ilotulitteiden käytöstä sekä käytössä sattuneista vahingoista. Siksi on huomioitava paitsi paikalliset rajoitukset myös muut toimintaa koskevat ohjeet, kuten se, että ilotulitteita ei saa luovuttaa alaikäiselle, eikä niitä koskaan saa käyttää ihmisjoukon keskellä, Sjöblom listaa tiedotteessa.

Poliisi keskittää valvontaansa kaupunkien keskustoihin. Tiedotteen mukaan poliisi valvoo aattona näkyvästi julkisilla paikoilla jo alkuillasta.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olli
2 kuukautta sitten

Palometsän asuntoalueella on paukkunut tiistaista asti, voisiko poliisi välillä ajella täälläkin päin, ihan vain noin tarkistusmielessä?

Marko
2 kuukautta sitten
Reply to  Olli

Taitaa olla sama ongelma koko maassa. Pitäis vissiin lopettaa ilotulitteiden myyminen yksityishenkilöille. Muutenkin hullun hommaa paukutella rahojaan, lahjoittakaa mieluummin Ukrainan armeijalle niin menee hyötykäyttöön. Poliisi valvoo juu, jää valvominen metelistä kärsivien kontolle, kun ei saa unta.

Keijo K.
2 kuukautta sitten

”Kukin on itse vastuussa ilotulitteiden käytöstä sekä käytössä sattuneista vahingoista”, tarkoittaa ilmeisesti sitä, että ensiapu- ja tapaturma-asemat laskuttavat vahinkojen hoidot vahingoittuneelta tai vahingon aiheuttaneelta täysimääräisesti?

Lasse Reunanen / Salo
2 kuukautta sitten

Lapsuudessa paukuteltiin iso- ja pikkukiinalaisia muulloinkin kuin uudenvuoden aikaan – lienee silloin olleet laillisia (suppeammat aikarajat lakiin tulleet myöhemmin). En yleensä mene lähelle ilotulitteiden ammuskeluja – vaaraksi ovat. Etäältä parempi muiden ilotulitteita havaita. Lämmin sää yleensä rajoittaa näkyvyyttä, pilvisellä säällä etelässä 2022-2023 vuosi vaihtunee.

Tavis torilta
2 kuukautta sitten

Paukuttelu taitaa tänä vuonna mennä mahdottomuuksiin. Ympäristö on kuin pahankin sodan tantereena, kun oikein ympärillä paukkuu ja salamoi, eikä surra kallista sähköä eikä suuria sähkölaskuja.