Potentiaali vai kokemus? SalPa valitsi potentiaalin ja hankki neljä nuorta pelaajaa, joiden katto on Ykköstä korkeammalla

1
SalPa ja Elmo Heinonen

Kun joukkue nousee miesten Kakkosesta Ykköseen, on sen tehtävä valinta: rakennetaanko joukkue täsmähankinnoin vanhan rungon pohjalle vai säästetäänkö vanhasta rungosta parhaat palat ja hankitaan uusi ydin?

SalPa on valinnut jälkimmäisen vaihtoehdon.

SalPan ensimmäiset uudet hankinnat 12 jatkosopimuksen päälle ovat FC Hongan organisaatiosta siirtyvät keskikenttäpelaajat Roope Pyyskänen ja Aleksi Jännes, Seinäjoen Jalkapallokerhon organisaatiosta siirtyvä keskikenttäpelaaja Mikael Anttila sekä Grankulla IFK:sta tuleva laitahyökkääjä Matias Sorvali.

Kaikkien sopimukset ovat yksivuotisia, Anttilan ja Sorvalin sopimukset sisältävät optiovuoden.

Varsinkin 20-vuotias Pyyskänen ja 19-vuotias Jännes on kaksikko, jolta voi odottaa suuria.

– Kumpikin on honkalaisen koulukunnan kasvatti eli hyvin valmennettuja, hyviä pitämään palloa ja tunnistamaan tilanteita, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä kertoo.

19-vuotias Anttila taas on Suonperälle tuttu jo Oulusta. Suonperä valmensi Anttilaa kuusi vuotta junioreissa.

– Tiedän mitä Anttilasta saan, mutta tämäkään ei ole mikään kaverihankinta. Kysy vaikka Kesäseltä (kakkosvalmentaja Teemu), joka on ollut erityisen innostunut Anttilasta, Suonperä naurahtaa.

Viime kaudella 10 maalia Kakkosen B-lohkossa iskenut Sorvali, 22, vakuutti Suonperän viime kesän vierasottelussa Kauniaisissa.

– Sorvali on nopea ja räjähtävä eli hän sopii suunnanmuutosfutikseen. Hän tuo laitauhkaa, jota meiltä viime kaudella puuttui. Ihmettelen, ettei hän ole saanut aiemmin mahdollisuutta ylempänä.

Suonperä korostaa, että kaikkia neljää hankintaa yhdistää se, että heidän kattonsa on korkeammalla kuin Ykkösessä. Eli SalPa aloitti joukkueen rakentamisen potentiaalin ei jo todistetun tason kautta.

– Tämä on strateginen valinta, Suonperä vahvistaa.

Nelikko muuttaa myös Saloon, mikä mahdollistaa entistä ammattimaisemman harjoittelun.

SalPan avainpelaajiin edelliset kaudet kuulunut Mikke Louhela ei ole näillä näkymin jatkamassa SalPassa.

Mutta kun jotain hankkii, niin jostain pitää myös luopua.

Esimerkiksi pitkään SalPassa pelannut keskikenttämies Mikke Louhela on SSS:n tietojen mukaan liittynyt tai ainakin liittymässä Turun Palloseuran harjoitusvahvuuteen.

SalPan keskikenttä onkin menossa täysremonttiin.

Kuumin peruna on silti hyökkääjä Elmo Heinosen tilanne. SalPa ja Heinonen eivät ole vieläkään päässeet sopuun tulevasta kaudesta.

– Keskusteluyhteys on auki. Asia ratkennee tammikuussa, SalPan taustayhtiön toimitusjohtaja Tero Karinti muotoili.

Myös PIF:stä poislähtevän puolustaja Frans Grönlundin tilanne on auki. Grönlund on harjoitellut SalPan mukana ja SalPa olisi halukas hänet hankkimaan.

SalPa piti viikonloppuna talven toisen testileirin. Mukana oli nykyisten ja entisten sopimuspelaajien lisäksi useita uusia kasvoja.

Harjoituksissa ovat olleet mukana muun muassa Ykköstä Mikkelin Palloilijoissa pelannut kolmekymppinen ranskalaispelaaja Walid Abdelali, Atlantiksessa ja HJK:n junioreissa pelannut somalialainen keskikenttäpelaaja Fahad Mohamed sekä viime kaudella seitsemässä liigaottelussa FC Lahden maalia vartioinut Joona Tiainen.

Suonperä kuitenkin toppuuttelee lisähankinnoissa ja muistuttaa rajallisista resursseista.

– Katsotaan nyt rauhassa. Saimme ensimmäisen (sopimus)erän maaliin. Seuraavaksi tarvitsemme pelaajia, jotka ovat jo hankkineet kannuksensa aikuisten tasolla.

SalPaan on tulossa alkuvuodesta testipelaajia myös ulkomailta. Yksi uusi sopimuspelaaja on käytännössä allekirjoitusta vaille valmis.

SalPa pelaa lauantaina harjoitusottelun Ykkösestä pudonnutta PIF:ää vastaan. Ykköscup alkaa tammikuun lopussa.

SalPan sopimustilanne

Maalivahdit: Tatu Österlund ja Joonas Koski
Puolustajat: Jonatan Guseff, Topi Sistonen, Joonas Meura, Michael John, Joose Mäkinen
Keskikenttä: Bamo Ahmadi, Otto Salmensuu, Otto Rautiainen, Mikael Anttila*, Roope Pyyskänen* ja Aleksi Jännes*
Hyökkääjät: Oskari Jakonen, Jason Madingu, Miika Koski, Matias Sorvali*

* uusi pelaaja

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Suomifutis nousuun
2 kuukautta sitten

Onnittelut joukkueelle strategisesta valinnasta ja pelaajasopimuksista. Ykkönen tuo lisäjännitystä peleihin. Hienoa, että kaupungissa pelataan näin korkealla tasolla jalkapalloa!