Prinsessa Pikkiriikki vierailee Näkkärissä – joulukuun Lasten lauantaissa nukketeatteria

0
Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari -nukketeatteriesitys pohjautuu Hannele Lampelan ja Ninka Reitun lastenkirjoihin. Kuva: Jussi Virkkumaa

Vuoden viimeisessä Näkkärin Lasten lauantaissa on luvassa nukketeatteria, kun Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari tulee vierailulle Saloon.

Hannele Lampelan ja Ninka Reitun lastenkirjoihin pohjautuvan nukketeatteriesityksen tuovat Saloon Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen ja TEHDAS Teatteri.

Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari on värikäs ja vauhdikas koko perheen nukketeatteriesitys, joka on täynnä arkea ja mielikuvitusta sekoittelevia tarinoita hurmaavan päähenkilönsä Pikkiriikin tärkeistä hetkistä.

Prinsessa Pikkiriikki kyseenalaistaa aikuisten (typeriä) sääntöjä ja käy läpi pieniä suuria juttuja kotoakarkailusta ja ystävän löytymisestä koirankakkataikavääkylöihin.

Pikkiriikki taikoo aikuiset Himpskattiin, närkästyy äidin mahaan muuttaneesta rasittavasta Urposta ja rakentaa maailman hienoimman oman kodin.

Esityksen nukettavat Pia Kalenius ja Merja Pöyhönen. Pöyhönen on myös dramatisoinut esityksen. Nuket, lavastus, tarpeisto ja puvut taas ovat Kaleniuksen käsialaa.

Esityksen on ohjannut Timo Väntsi, musiikin säveltänyt Valtteri Lipasti, valosuunnittelusta vastaa Antton Kainulainen ja graafisesta suunnittelusta Mia Kalenius.

Esityksen kesto on 55 minuuttia ja sitä suositellaan lapsille noin viisivuotiaista ylöspäin.

Joka kuun toinen lauantai järjestettävät Näkkärin Lasten lauantait jatkuvat taas ensi vuonna helmikuusta alkaen.

Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari Kulttuuritila Näkkärissä (Ylhäistentie 2) lauantaina 10. joulukuuta kello 13.