Puoliksi tyhjä vai puoliksi täynnä? LP Viesti menetti taas pisteen, mutta oli olosuhteisiin nähden jopa loistava

0
Julia Junilan ja Jenni Jantusen keskipeli toimi Pihtiputaalla.

Tunnetuin versio Murphyn laista kuuluu: ”Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen”. LP Viestin kohdalla Murphyn laki on kuulunut tällä kaudella: ”Jos ottelu voi mennä viidenteen erään, se menee viidenteen erään”.

Lauantaina Pihtipudas-salissa LP Viestillä oli kolmannessa erässä kolme ottelupalloa ja mahdollisuutta katkaista ilta harvinaiseen 3–0-voittoon. LP Viesti kuitenkin tuhri mahdollisuutensa ja kello 18.40 päättyväksi näyttänyt ottelu päättyi vasta 55 minuuttia myöhemmin LP Viestin 3–2-vierasvoittoon. Tämä oli LP Viestin kauden 12:s ottelu. Peräti seitsemän otteluista on venynyt viidenteen erään.

LP Viesti siis sai kaksi pistettä, mutta ennen kaikkea menetti yhden. Etenkin, kun kärkikolmikko LP Kangasala, Puijo Wolley ja Pölkky Kuusamo ottivat täydet pisteet ja kasvattivat entisestään eroaan salolaisiin.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen ei kuitenkaan nähnyt puoliksi tyhjää vaan puoliksi täyden lasin:

– Tämähän oli täydellinen kierros, kun kaikki alapuolella olevat hävisivät.

Eikä Lemminkäistä harmittanut pistemenetyskään, sillä LP Viesti pelasi hänen mielestään ”olosuhteisiin nähden kauden parhaan ottelunsa”. Olosuhteet ovat tässä tapauksessa yhtä kuin viikolla tehty pitkä eurocupmatka Israeliin.

– Olihan se iso kysymysmerkki, että miten joukkue toipuu pitkästä matkasta, hän muistutti.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat kuin takauma takavuosilta. LP Viesti vyöryi laajalla materiaalilla ja vähillä virheillä, myös aloitussyöttö oli pysyi ruudussa ja riittävän raskaana. Plokilla ei ollut yksinkertaisesti jakoja.

Pitkän tauon jälkeen Ploki tuli huomattavasti terävämpänä ja johti erää jo 19–14. LP Viesti kuitenkin tuli tasoihin ja erästä tuli yksi kauden pisimmistä. LP Viestillä oli peräti kolme ottelupalloa, joista kaksi ensimmäistä selvitti Dariana Hollingsworth ja kolmannen Kristin Lux. Myös Ploki tuhrasi kolme ensimmäistä katkaisumahdollisuuttaan, mutta ei enää neljättä, kun Lux syötti ässän ja ilta sai LP Viestin kauden teemaan sopivasti vielä jatkoa.

Ploki sai maratonerästä luonnollisesti lisävirtaa ja myös Pihtipudas-salin yleisö heräsi entisen jättiläisen kaatoon: Ploki oli neljännessä erässä yhtä ylivoimainen kuin LP Viesti kahdessa ensimmäisessä erässä ja ottelu venyi viidenteen erään.

Viidennessä erässä viisi pistettä iskenyt ykköstykki Saana Lindgren sai kaivattua tulitukea keskeltä, kun Jenni Jantunen takoi neljä pistettä ja 16-vuotias Iina-Reeta Kaikkonen laidalta kolme pistettä. Tutut kaksi ja puoli tuntia kestänyt ottelu päättyi lopulta kolmannen erän sankarin Hollingsworthin syöttövirheeseen.

Jos neljättä erää ei lasketa, LP Viestin yhteenlaskettu teholukema oli peräti +53.

– Koska viimeksi ollaan päästy tuollaisiin lukemiin, Lemminkäinen kysyi tietämättä vastausta.

– Ottelun kolmas ja etenkin viides erä olivat todella korkeatasoisia kummaltakin joukkueeelta. Joo, jos pelkkiä eränumeroita katsoo, niin peli näyttää ailahtelevalta, mutta olimme mielestäni todella hyviä jokaisella osa-alueella.

Näitä osa-alueita olivat erityisesti laitahyökkääjien ja keskipelaajien tehot sekä aloitussyötöt. Dagmar Boom ja Iina-Reeta Kaikkonen aloittivat loistavasti ja ennen kaikkea nousivat viidennessä erässä vielä yhden pykälän. Passari Jenni Junila löysi Jantusen ja Kseniia Puhachin keskeltä. Näin ollen hakkuri Lindgrenin ei tarvinnut kannatella joukkojaan, vaikka hän sitäkin teki ja piti totutun korkean tasonsa.

– Boomin ja Puhachin kanssa on käyty tiukat palaverit, Lemminkäinen paljasti.

– Sekin oli hyvä huomata, että tytöt olivat iloisia ja tuulettivat pisteitä, hän huomioi.

Varsinkin Lindgren esitteli polvennostojuoksutuuletuksen käytännössä jokaisen tekemänsä 25 pisteen jälkeen.

– Pysyypähän hyvässä kunnossa, Lemminkäinen muistutti.

LP Viestin syyskausi päättyy jo ensi lauantain kotiotteluun Pölkkyä vastaan. Joulutauko kestää peräti neljä viikkoa.

Naisten Mestaruusliiga: LiigaPloki–LP Viesti 2–3 (20–25, 12–25, 31–29, 25–14, 11–15)

LiigaPlokin pisteet/plusmiinus: Kristin Lux 17/+4, Emilia Tyynismaa 1/-1, Aliisa Kähkölä 3/-1, Olena Naplakova (passari) 9/+8, Anna Yefremenko 16/+10, Noora Hakonen 1/0, Dariana Hollingsworth 22/+15. Libero Emilia Joensalon vastaanottoprosentti: 47.
LP Viesti: Julia Junila (passari) 0/-4, Jenni Jantunen 16/+15, Saana Lindgren 25/+18, Arita Ternava 1/-1, Kseniia Puhach 11/+10, Dagmar Boom 15/+11, Irina Mäkinen (passari) 0/-1, Iina-Reeta Kaikkonen 16/+4. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti: 76

Hyökkäysprosentti: 41–46
Vastaanottoprosentti: 41–53
Torjuntapisteet: 4–7
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 7/13–12/10

OHO!
Ruutu plus -palvelu jämähti lopullisesti neljännessä erässä tilanteessa 19–11. Kuka nyt viidettä erää olisi halunnutkaan nähdä!

Yleisöä: 169

LP Viestin seuraava ottelu: la 10.12. LP Viesti–Pölkky Kuusamo Salohallissa kello 17.