Salolaisuimarit kauhoivat mitaleita myös SM-kisojen päätöspäivänä – Metsäkonkola ja Soini löivät itsensä läpi aikuisten tasolla

0
Kiia Metsäkonkola. (Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Nuorten salolaisuimarien menestys Vaasan lyhyen radan SM-uinneissa jatkui myös kisojen päätöspäivänä sunnuntaina.

Aurajoen Uintia edustava Aliisa Soini voitti naisten 100 metrin perhosuinnissa SM-pronssia ajalla 1.00,93. Soini jäi tasaisessa finaalissa voittaja Nea Norismaasta 0,47 sekuntia.

Naisten 50 metrin vapaauinnin finaalissa Cetus Espoon Fanny Teijonsalo (24,90) oli omaa luokkaansa. Salon Uimarien Kiia Metsäkonkola oli viides ajalla 25,65 ja Soini kuudes ajalla 25,88. Metsäkonkola jäi SM-pronssista vaivaiset 0,14 sekuntia.

Aiemmassa sessiossa uidussa nuorten 50 metrin vapaauintifinaalissa osa olivat toisin päin, sillä Soini ui SM-hopeaa ajalla 25,65 ja Metsäkonkola SM-pronssia ajalla 26,06. Kultaa vei Vaasan Uimaseuran Fia Stenman ajalla 25,54.

Metsäkonkola ja Soini olivat päässeet mitalien makuun jo aiempina kisapäivinä.

Soini voitti 50 metrin perhosuinnin nuorten SM-kultaa ja oli lähellä aikuisten sarjan SM-mitalia niin 50 metrin perhosuinnissa kuin 200 metrin sekauinnissa, jossa hän jäi pronssista vain seitsemän sekunnin sadasosaa. 200 metrin perhosuinnista Soini saavutti nuorten SM-hopean.

Metsäkonkola ui naisten 50 metrin rintauinnissa SM-pronssia ja oli 100 metrin rintauinnissa neljäs – samalla matkalla hän voitti nuorten SM-kullan.

  • Lue lisää aiheesta
  • Uinti