Salolaisyrittäjä tarjoilee Lapin luksusta ulkomaalaisille – bisnes kasvaa valokuvien voimalla

0
Etenkin revontulet kiehtovat Aurora Collection Resortin asiakkaita. Saariselällä niitä saadaan ihailla usein. Kuva: Katri Puumala

Revontulet ja valkoiset hanget. Nämä vetävät ulkomaalaisia Lappiin magneetin lailla.

– Lappi hypettää nyt täysiä. Pohjoisessa on menossa ihan älytön buumi, hehkuttaa salolainen yrittäjä ja kausityöntekijä Juuso Häggström.

Häggström on osakkaana luksusmajoitusta tarjoavassa Aurora Collection Resortissa, jossa eletään parhaillaan vuoden kiireisintä aikaa. Suurin sesonki marraskuusta helmikuulle on myyty käytännössä loppuun.

– Käytännössä kaikki asiakkaat ovat ulkomaalaisia. Heitä tulee aivan ympäri maailmaa. Parhaillaan meillä on asiakkaita muun muassa Keski-Euroopasta sekä jopa Etelä-Koreasta ja Afrikasta asti, Häggström kertoo.

Aurora Collection Resort tarjoaa korkeatasoista mökkimajoitusta Saariselällä. Yrityksellä on useita maisemallisia sviittejä, joihin majoittuu kerrallaan kaksi henkilöä

Jokaisesta mökistä löytyy myös oma ulkoporeallas. Yksi yö luksustason mökissä maksaa reilut 600 euroa.

Mökeistä avautuu näkymä kauniiseen Lapin luontoon. Kuva: Katri Puumala

Aurora Collection Resortin toimitusjohtaja ja majoituskonseptin ”isä” on Häggströmin hyvä ystävä Nicky Haldin . Molemmat miehet paiskivat yrityksessä töitä tasapuolisesti ja usein hartiavoimin.

– Työnkuva on erittäin laaja. Lumitöistä autokuskin ja poreallasputsarin hommiin, Häggström naurahtaa.

Aurora Collection Resortin ideana on tarjota asiakkailleen mutkatonta ja rentoa lomailua upeissa maisemissa.

– Tämä tarkoittaa sitä, että työmme on houstata (isännöidä) asiakkaita parhaamme mukaan. Varaamme heille esimerkiksi aktiviteetteja ja kuskaamme heitä. Meillä asiakkaan ei tarvitse murehtia mistään, Häggström sanoo.

Asiakkaille on tarjolla muun muassa revontuliretkiä, moottorikelkkasafareja, husky- ja poroajelua sekä hiihtoa.

– Toteutamme itse revontuliretket ja hiihto-opetuksen sekä osan moottorikelkkasafareista. Osa tuotteista toteutetaan yhteistyökumppaneiden kanssa.

Aurora Collection Resort avasi ovensa matkailijoille viime talvena kesken kauden eli kuluva talvi on ensimmäinen kokonainen kausi.

Saariselän luksusmökkejä on markkinoitu paljon sosiaalisessa mediassa, etenkin Instagramissa. Markkinointia on suunnattu etenkin ulkomaille.

– Somea on tehty huolella. Kuvat revontulista, lumimaisemista ja luksusmökeistä poreammeineen ovat sellaista somemateriaalia, jota ihmiset hakevat ja tuottavat myös itse täällä ollessaan, Häggström sanoo.

Aurora Collection Resortilla on Instagramissa jo 30 000 seuraajaa. Lisäksi yritys on saanut varaussivusto Booking.comin kautta asiakkailtaan erittäin hyviä arvosteluita, mikä pitää Aurora Collection Resortin hyvin näkyvissä varaussivustolla.

– Muuta mainosta ei juurikaan tarvita.

Aurora Collection Resort ei ole ainoa, jonka varauskalenteri on täynnä. Myös muilla majoituspalveluita tarjoavilla alueen yrityksillä riittää asiakkaita.

Puheet siitä, että Venäjän läheisyys olisi karkottanut ulkomaalaiset asiakkaat Suomen Lapista eivät Häggströmin mukaan pidä paikkaansa.

– Ehkä joku saattaa jättää loman varaamatta Venäjän läheisyyden takia, mutta silti täällä riittää asiakkaita. Venäjä ei myöskään ole puheenaihe asiakkaiden kanssa.

Venäläisiä matkailijoita ei Lapissa ole. Poissa ovat myös kiinalaiset.

– Majoituskapasiteetti ei tule missään nimessä riittämään, kun kiinalaiset palaavat Lappiin, Häggström sanoo.

Aurora Collection Resort aikoo laajentaa toimintaansa merkittävästi tulevina vuosina. Ensi vuonna alueelle on tarkoitus rakentaa korkeatasoisia mökkejä perheitä varten.

– Lisäksi kehitämme fasiliteettejä. Toimintaa on tarkoitus kasvattaa niin suureksi kuin mahdollista tulevien vuosien aikana.

Aurora Collection Resortin toimitusjohtaja Nicky Haldin (vas.) ja Juuso Häggström viettävät talvikauden tiiviisti Saariselällä. Kuva: Katri Puumala

Ukrainan sota näkyy pohjoisessa lähinnä kohonneiden kustannusten muodossa.

– Samojen ongelmien kanssa täällä painitaan kuin etelässäkin. Materiaalien hinnat ovat nousseet älyttömästi. Polttoaineet maksavat paljon, samoin sähkö. Molempia kuluu täällä enemmän kuin etelässä, Häggström huomauttaa.

Aurora Collection Resortin kausi alkaa lokakuussa ja päättyy huhtikuussa. Talvikauden ympäripyöreitä päiviä tehnyt Häggström pakkaa keväällä tavaransa Saariselällä ja matkaa takaisin Saloon.

– Kesä menee padelia ja tennistä pelatessa sekä valmentaessa, Häggström kertoo ja jatkaa:

– Tosin tulevana kesänä vietän varmasti paljon aikaa myös Saariselällä uusien rakennusprojektien parissa.