Somero-opiston keväässä kyberturvallisuutta ja kosmetiikkaa

0

Somero-opiston kevätkauden kurssitarjottimella on niin tuttuja kuin uusiakin opetuskokonaisuuksia.

Opiston ohjelmassa on ensimmäistä kertaa luento ja kurssi kyberturvallisuudesta. Tammikuun puolivälissä järjestettävällä luennolla tieto- ja viestintätekniikan insinööri Jere Kotiniemi käy läpi kaikkia koskettavia mutta monelle vieraita asioita ilmiöön liittyen. Kyberturvallisuudesta kiinnostuneet voivat luennon jälkeen osallistua kurssille, jossa pohditaan miten tavallinen kansalainen voi suojautua uhkilta ja miten toimia, jos joutuu hyökkäyksen uhriksi.

Somerolla suuren suosion saanut Tarinoita Somerolta -kurssi saa kevätkaudella ”sisarkurssin” Koskelle. Olla-Riitta Mäkelä kutsuu koskelaisia mukaan leppoisaan tarinaryhmään kertomaan omia ja kuulemaan muiden tarinoita koskelaisesta elämänmenosta.

Muskariopettajana tänä syksynä aloittanut Aila Hettula opettaa kevätkaudella myös pianon- ja ukulelensoittoa sekä aloittaa varttuneelle väelle suunnatun Hyvän mielen laulajat -ryhmän. Opetustyön lisäksi toimenkuvaan sisältyy musiikinopetuksen kehittämistä.

Kuvataiteiden ja kädentaitojen uutuuskursseilla opiskellaan muun muassa grafiikkaa, kirjanvalmistusta ja spiraalipunontaa.

Somerolla ja Koskella järjestettävillä lyhytkursseilla voi opiskella kotikosmetiikan valmistusta. Luonto- ja ympäristöneuvoja Maisa Paakkisen opastamana tehdään poskipunaa, puuteria, huulikiiltoa, deodoranttia ja jalkavoidetta.

Kevätkauden ohjelmassa on yhteensä 87 alkavaa kurssia ja luentoa, joista 16 järjestetään Koskella, kaksi pelkästään verkossa ja loput Somerolla. Syksyltä jatkuvia kursseja on 32.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 19. joulukuuta alkaen, ja kevätkausi käynnistyy tammikuun toisella viikolla.