Somero saa yhä odottaa iltaravintolaa – kesäravintolan yrittäjä etsii vuokratilaa talveksi, keilahalli on avoinna lauantaisin aamuyöhön

0
– Ravintolatilojen vuokrasta oli jo sovittu ja sopimuspohjat valmiina, mutta vuokranantaja perääntyi loppusuoralla, harmittelee kesäravintola Bönden yrittäjä Sadik Kizilyamac, joka haluaisi avata Somerolta iltaravintolan myös talvikaudeksi. Kuva: SSS-arkisto/Päivi Malin

Somero jäi kesäkauden päätyttyä ilman iltaravintolaa, eikä tilanteeseen ole näkyvissä korjausta. Kesäravintola Böndeä Someron keskustassa pitävä yrittäjä Sadik Kizilyamac on yrittänyt löytää ravintolatiloja talveksi, mutta tuloksetta.

Paikkakunnalla kulki jo tieto uuden ravintolan avautumisesta loppuvuodesta, mutta hanke tyssäsi viime metreillä.

– Olin jo hyväksynyt vuokran, josta ei tingitty, ja luvannut maksaa puolen vuoden vuokran etukäteen. Sopimuspohjat olivat valmiina, mutta tilojen omistaja perääntyi eikä halunnutkaan antaa tilaa vuokralle. Syytä en saanut tietää, Kizilyamac sanoo.

– Tilanne harmittaa todella kovin.

Sadik Kizilyamac etsii nyt 100–200 neliön tiloja. Kuva: Somero-lehden arkisto/Merja Ryhtä

Kizilyamacin oli tarkoitus pitää ravintolaa avoinna viikonloppuisin ja järjestää sinne elävää musiikkia. Hän uskoo, että Somerolla riittäisi iltaravintolaan asiakkaita myös talviviikonloppuisin.

Vielä pari kuukautta sitten Sadik Kizilyamac etsi ravintolaa varten 200–250 neliön tilaa, jossa olisi riittävä määrä vessoja valmiina. Nyt hän tyytyisi pienempäänkin kohteeseen.

– Toiveena on löytää 100–200 neliön tilat, Kizilyamac sanoo nyt, ja kertoo alkaneensa katsella sopivia ravintolatiloja jo Helsingistä.

Espoossa asuva Kizilyamac on pitänyt Somerolla Esakallion tanssilavan ravintolaa useita vuosia ja ottanut pari kesää sitten vetääkseen terassiravintola Bönden. Hämeenportin ravintolatilat olivat hänellä vuokralla viime talvikauden, jolloin koronarajoitukset vielä hankaloittivat toimintaa. Nyt Hämeenportin tilat on vuokrannut Hotelli ja kahvila Olla, joka ei ole avoinna iltaisin.

SadikKizilyamacin asiakkaat murehtivat loppusyksystäsitä, että Somero jää ilman iltaravintolaa. Huoli ei ollut turha. Yrittäjä tietää, että niin nuoret kuin aikuisetkin haluaisivat kokoontua yhteen ja pitää hauskaa omalla paikkakunnalla.

Iltaravintolan puuttuessa Someron Keilahallin yrittäjä Mika Salminen on päätynyt pitämään keilahallin ravintolaa avoinna lauantaisin puoli kahteen yöllä.

– Väkeä on käynyt kiitettävästi. Kaiken ikäisiä liikkuu, hän kertoo.

Asiakaskunnasta suuren osan muodostavat 25–30-vuotiaat, mutta vanhempiakin käy yksillä tai muutamilla.

– Meillä on A-oikeudet, mutta ei juottoravintolan valikoimaa, Salminen sanoo.

Someron Keilahallin yrittäjä Mika Salminen kertoo väkeä riittävän mukavasti keilahallin ravintolassa, jonka launtain aukiolon hän on venyttänyt aamuyön puolelle. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Forssassa asuva yrittäjä naurahtaa, että kossuvissyt ja jallukolat onnistuvat, mutta päivänvarjodrinkkejä hän ei ala säätää.

– Asiakkaat ovat ottaneet valikoiman hyvin vastaan.

Keilahallilla ei ole tilaa esiintyjille, sillä keilaratojen ja kahvilan välissä on äänieristetty lasiseinä.

– Ei se toimi, että esiintyjä olisi ratojen puolella ja yleisö seinän takana, Salminen toteaa.

Lauantain hohtokeilauksessa soi musiikki. Kello 23:een asti ratoja saa varata kotisivujen kautta, mutta viimeiset tunnit Salminen jakaa turvallisuussyistä paikan päällä.

– Haluan nähdä, että keilaaja on täysissä sielun ja ruumiin voimissa ennen kuin pääsee ratojen puolelle, yrittäjä painottaa.