Vilpas sai ”pirun hyviä uutisia” – Perttu Blomgrenin jalkavamma on pelättyä lievempi

0
Perttu Blomgren saattaa palata parketilla vielä ennen joulua. (Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolaisen helpotus välittyi perjantaina aamupäivällä ilman lankojakin.

Joukkueen aloitusviisikon takamiehen Perttu Blomgrenin keskiviikkona Tampereella saama jalkavamma on odotettua lievempi.

– (Magneetti)kuvista ei löytynyt mitään. Mennään päivä kerrallaan kipujen mukaan.

– Pirun hyvä uutinen, Savolainen huokaisi.

Helpotus on ymmärrettävä, sillä viime kesänä Susijengiin nousseen Blomgrenin rooli Vilppaassa on ollut iso ja sairauslistalla oli jo toinen kotimainen takamies Roope Ahonen.

21-vuotias Blomgren on ollut Vilppaan aloitusviisikossa jokaisessa 14 ottelussa. Hän on pelannut 27 minuutin, 8,4 pisteen, 3,6 levypallon, 5,0 syötön ja 1,9 riiston keskiarvolla. Blomgren on Korisliigan syöttötilastossa kuudentena ja riistotilastossa toisena.

Blomgren loukkaantui keskiviikkona Pyrintöä vastaan Vilppaan ensimmäisessä hyökkäyksessä. Blomgren antoi alley-oop-syötön KeyShawn Feazellille ja seuratessaan syöttöä Blomgren astui oikealla jalallaan Pyrinnön Daytone Jenningsin jalan päälle ja taittoi nilkkansa. Ottelua oli tuolloin pelattu vain 37 sekuntia.

Blomgren on alustavasti sivussa ainakin lauantain Suomen cupin vierasottelusta Katajaa vastaan sekä tiistain liigaottelusta Kobria vastaan.

– Pitää olla järkevä, vaikka tärkeitä pelejä onkin edessä, Savolainen muistuttaa.

Vilppaan perjantai ei kuitenkaan sisältänyt pelkästään hyviä uutisia. Joukkueen nelospaikan pelaaja Isaiah Crawley kärsii alavartalovammasta, eikä pelaa lauantaina Joensuussa.

Vilppaan kokoonpanoon nostetaan lauantaina omat pojat Onni Mäkynen ja Patrik Poutiainen. Blomgrenin ja Ahosen puuttuessa pallonkäsittelijöitä ei juurikaan ole, joten Quentin Goodinin peliminuutit kasvavat vähintään 30 minuuttiin, todennäköisesti jopa 35 minuuttiin.

– Olemme käyneet jo läpi tilanteita, jossa muutkin tuovat palloa ylös kuin Goodin, Savolainen pohti.

Myös Jalon Pipkinsin peliaika ja pallollinen rooli tulee kasvamaan.

Suomen cupin puolivälierä Kataja–Vilpas Joensuun Motonet Areenalla lauantaina kello 17.

 

 

Päivitetty klo 11.50: Crawleyn poissaolo.