Vilppaan U16-pojat eivät suostu häviämään – U19-pojilla menossa vaikeampi vaihe

0
Anton Lundströmin edustama Vilpas on U16-poikien SM-sarjan ainoa tappioton joukkue. Kuva marraskuussa pelatusta Ura Basket -kotiottelusta

Vilppaan U16-poikien SM-sarjajoukkue ei yksinkertaisesti suostu häviämään. Vilpas otti lauantaina Urheilutalolla kauden viidennestä ottelusta viidennen voittonsa, kun Tampereen Pyrintö kaatui täpärästi 77–76.

Tasaisessa ottelussa johtoasema vaihtui pelkästään päätösneljänneksellä yhdeksän kertaa. Pyrintö siirtyi pisteen johtoon 54 sekuntia ennen loppua, mutta Vilppaan Arttu Satola upotti kylmäpäisesti vapaaheitot ja etu siirtyi taas Vilppaalle. Viimeisten 39 sekunnin aikana Pyrintö sai voittoheiton ilmaan ja otti vielä hyökkäyslevypallon, mutta Vilppaan puolustus piti.

Jälleen kerran tasaisesti onnistuneesta Vilppaasta Lukas Lehtonen heitti 20 pistettä ja hankki yhdeksän virhettä vastustajalle. Anton Lundström (9 levypalloa) ja Luka Tallqvist (10 levypalloa) heittivät 14 ja Kaur Kopli 12 pistettä.

Tommi Sainion valmentama Vilpas on SM-sarjan ainoa tappioton joukkue. Ensi lauantaina pojat matkustavat Helsingin NMKY:n vieraaksi Malmin Palloiluhalliin.

Vilppaan U16-poikien jälkeen Urheilutalon parketille marssineet Vilppaan U19-pojat kärsivät kolmannen peräkkäisen tappionsa SM-sarjassa, kun paikallisvastustaja Turun NMKY haki 83–58-vierasvoiton Urheilutalolta.

TuNMKY ratkaisi ottelun tasaisen avauskympin (20–22) jälkeen ja ero kasvoi tasaisesti loppusummeriin asti.

Kumpikin joukkue heitti surkealla tarkkuudella. Vilpas repi peräti 61 levypalloa, mutta sortui 26 menetykseen, kun TuNMKY menetti vain yhdeksän kertaa.

Vilppaan Kalle Määttänen heitti 16 pistettä ja Onni Mäkynen otti 15 levypalloa. Tuukka Juntunen (7 pistettä/12 levypalloa/10 syöttöä) jäi yhden kolmosen päähän harvinaisesta triplatuplasta.

Seitsemästä ottelustaan kaksi voittanut Vilpas on sarjassa seitsemäntenä. Kärkinelikko MuKi–Omnia–Pyrintö–Kouvot on karkaamassa muilta.