YK pyytää lisää rahaa koleran taltuttamiseen Haitissa – jo lähes 300 kuollut

0

YK pyytää miljoonien dollareiden rahoitusta koleran taltuttamiseksi Haitissa. Karibianmerellä sijaitsevassa maassa kolera on tappanut nyt lähes 300 ihmistä sen jälkeen kun epidemia alkoi lokakuussa.

YK:n Haitin humanitaarisen avun koordinaattori Ulrika Richardson kertoi toimittajille torstaina, että järjestö oli onnistunut keräämään vain 23,5 miljoonaa dollaria, kun tarve olisi 145 miljoonalle.

Richardsonin mukaan lähes 12  000 ihmistä on joutunut sairaalaan koleran vuoksi epidemian aikana. Tauti on levinnyt kahdeksaan Haitin kymmenestä alueesta.

Koordinaattori kertoi YK:n parhaillaan järjestelevän ensi vuoden humanitaarisen avun suunnitelmaansa Haitiin. Hän sanoi suunnitelman olevan suuruudeltaan noin 720 miljoonaa dollaria, mikä on kaksinkertainen määrä tähän vuoteen verrattuna.

–  Se (summa) on osoitus Haitin humanitaarisista tarpeista. Tilanne on huolestuttava.

Haiti on alueen maista köyhin, ja sitä piinaavat jengiväkivalta sekä poliittinen epävakaus. Richardson kertoi jengien käyttävän seksuaalista väkivaltaa rangaistuksena ja keinona kansalaisten pelotteluun ja kontrollointiin.