Googlen emoyhtiö ilmoitti jätti-irtisanomisista: Jopa 12  000 voi menettää työnsä

0

Hakukonepalvelustaan tunnetun Googlen emoyhtiö Alphabet on ilmoittanut irtisanovansa maailmanlaajuisesti noin 12  000 työntekijää.

Yhtiön toimitusjohtajan Sundar Pichain henkilöstölle lähettämän sähköpostin mukaan irtisanomiset johtuvat alan taloudellisen todellisuuden muutoksesta.

–  Otan täyden vastuun päätöksistä, jotka ovat johtaneet meidät tähän pisteeseen, Pichai kertoo viestissä.

Alphabetin talousjulkistusten mukaan yhtiöllä oli viime syyskuun lopussa noin 186  800 työntekijää maailmanlaajuisesti. Yhtiön Yhdysvalloissa olleet työntekijät tulevat Pichain mukaan saamaan vähintään neljän kuukauden palkan.

Googlella on Suomessa muun muassa Haminassa toimiva palvelinkeskus, jonka uusin laajennus valmistui vuonna 2021. Yhtiöllä on Suomessa toimiva maayhtiö Google Finlandoy, jolla oli tilinpäätöstietojen mukaan vuoden 2021 lopussa 55 työntekijää.

Suurista irtisanomisista ilmoittaneet muutkin

Myös muut amerikkalaiset teknologiayhtiöt ovat ilmoittaneet suurista irtisanomisista viime aikoina.

Aiemmin tällä viikolla teknologiayhtiö Microsoft ilmoitti aikovansa vähentää henkilöstöään noin 10  000 ihmisellä tulevien kuukausien aikana. Suurista irtisanomisista ovat ilmoittaneet myös Amazon, Facebookista tunnettu Meta sekä miljardööri Elon Muskin omistukseen siirtynyt Twitter.

Alphabetin nettotulos vuonna 2021 oli noin 76 miljardia dollaria eli runsaat 70 miljardia euroa.

Markku Uhari