Halikkoon ja Perniöön menestystä Pianoaura-kilpailusta

0
Elviira Väyrynen suorittaa kolmoistutkintoa Turun konservatoriossa ja Turun Puolalanmäen musiikkilukiossa. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Salolaispianistit niittivät menestystä viime viikolla järjestetyssä Pianoaura-kilpailussa, kun Kaisa Kaartinen ja Elviira Väyrynen selvisivät yli 17-vuotiaiden sarjan kärkinelikkoon.

Sekä perniöläislähtöinen Kaartinen että halikkolainen Väyrynen ansaitsivat suorituksistaan lahjakortin. Kaartinen sai lisäksi erillisen konserttipalkinnon.

Kaisa Kaartinen (s. 2002) opiskelee Turun ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi piano-opettajanaan Eveliina Kytömäki. Aiemmin hän on opiskellut Turun konservatoriossa ja Halikon musiikkiyhdistyksessä. Kaartinen on esiintynyt konserteissa soolo-, lied- ja kamarimuusikkona.

Elviira Väyrynen s. (2005) suorittaa kolmoistutkintoa Turun konservatoriossa ja Puolalanmäen musiikkilukiossa opettajinaan Roope Gröndahl ja Maria Männikkö. Hän on esiintynyt esimerkiksi Pianoaura-kilpailun palkintokonsertissa Raumalla, Eurooppa-foorumin avajaisissa ja omissa soolokonserteissaan.

Turussa järjestettävä Pianoaura-kilpailu on tarkoitettu Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Satakunnan ja Ahvenanmaan musiikkioppilaitosten sekä ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Kilpailussa on kolme ikäperusteista sarjaa, ja tapahtuman järjestämisestä vastaavat Pianoaura ry, Turun konservatorio ja Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia.

Perniöläislähtöinen Kaisa Kaartinen opiskelee musiikkipedagogiksi Turun ammattikorkeakoulussa. Arkistokuva keväältä 2021. Kuva: TS-arkisto/Marttiina Sairanen