Ira Leen debyytti oli epäreilu – ”Täällä heitetään paljon enemmän kolmosia”

0
Jussi Savolainen on joutunut keskittymään tulokaskaudellaan normaalia enemmän uusien pelaajien sisäänajoon (kuvassa Ira Lee). Kuva: SSS-arkisto

Ensimmäisen ottelunsa Vilppaan paidassa pelannut Ira Lee suoriutui debyytistään kohtalaisesti. Tupla-tupla (10 pistettä/11 levypalloa) oli sitä, mitä häneltä kaivataan.

– Totta kai tappio harmittaa, mutta muuten pidin paljon ottelun energiasta ja temposta. Joukkue on kuitenkin vielä uusi ja meillä on loukkaantumisia. Tekemistä riittää, Lee kommentoi.

Lee pelasi marras-joulukuussa Ranskan kakkosliigassa. Suurin ero Korisliigaan on selvä.

– Täällä heitetään paljon enemmän kolmosia. Paaaljon enemmän. Siksi tempokin on kovempi, Lee huomasi.

Leen debyytistä jäi kuitenkin epäreilu kuva. Aloitukseen nostettu Lee toi kentälle energiaa ja levypallovoimaa, mutta puolustuksessa hän joutui Bojan Sarcevicin palloskriiniklinikan uhriksi.

– Kyllähän Lee kaikkensa antaa. Hän muisti hyökkäyksessä jokaisen setin (=kuvio). Suurin ongelma oli puolustuksessa, mutta ei se ollut pelkästään hänen vikansa, että se näytti välillä aika pahalta, Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen kertoi.

Debyytin perusteella Leestä saattaisi saada parhaan mahdollisen hyödyn penkiltä aloittavana kakkossentterinä, joka ”tuuraisi” 10–15 minuuttia lauantaina sivussa ollutta KeyShawn Feazellia. Toki kaksikkoa voi kokeilla myös samassa viisikossa, mutta se veisi pois Vilppaan jo nyt heikohkoa kaukoheittovoimaa.

 

Se aika kuukaudesta – Vilpas otti taas jättiloikan taaksepäin juuri silloin, kun kukaan ei sitä odottanut