Israel aikoo rajoittaa ”terroristiperheiden” oikeuksia

0

Israelin turvallisuuskabinetti ilmoitti uusista toimista, joilla se aikoo vähentää ”terrorismia tukevien terroristien perheiden” oikeuksia.

Turvallisuuskabinetti sanoi lausunnossa myöhään lauantaina, että se vie oikeuden sosiaaliturvaan terroristien perheiltä, jotka tukevat terrorismia.

Päätöksestä kerrottiin kahden Itä-Jerusalemissa tapahtuneen välikohtauksen jälkeen, joista toisessa kuoli seitsemän ihmistä. Ennen kabinetin kokousta Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu oli luvannut ”kovia” ja ”nopeita” vastauksia kahden palestiinalaisen tekemiin hyökkäyksiin.

Kabinetti ilmoitti lisäksi, että ministerineuvosto keskustelee sunnuntaina lakiehdotuksesta, joilla ”terroristiperheiltä” vietäisiin Israelin henkilökortit.

Tämä koskisi todennäköisesti palestiinalaisia, joilla on Israelin kansalaisuus sekä palestiinalaisia, jotka asuvat Israelin miehittämässä Itä-Jerusalemissa.

Turvallisuuskabinetti päätti myös helpottaa aseenkantolupien hankkimista.

–  Kun siviileillä on aseita, he voivat puolustaa itseään, sanoi Israelin äärioikeistolainen kansallisen turvallisuuden ministeri Itamar Ben-Gvir.

Toimenpiteet ovat linjassa Netanjahun äärioikeistolaisten liittolaisten aiempien ehdotusten kanssa. Pääministeri pääsi joulukuussa valtaan koalitiolla, jossa ovat mukana sekä Israelin äärioikeistolaiset että ääriuskonnolliset puolueet. Sitä on pidetty Israelin historian oikeistolaisimpana.