Karhulla ei ollut mitään tappiota vastaan – Suomen cupin uskottavuus saavutti taas uudet pohjat

0
Janne Koskimiehen valmentama Karhubasket teki keskiviikkona suomalaista koripallohistoriaa. (Kuva: Lehtikuva)

Seagulls otti jättiaskeleen kohti neljättä peräkkäistä Suomen cupin mestaruutta. Seagulls kaatoi perjantain Helsingin Urhea-hallissa pelatussa välierässä Karhubasketin suvereenin esityksen jälkeen 78–64.

Seagulls kohtaa finaalissa Katajan, joka löi perjantain myöhäisillassa läpsyttelyksi lipsahtaneessa välierässä BC Nokian 94–54.

Seagullsin esitys oli loistava. Joukkue riisui Karhun aseista ja loppunumerot jopa mairittelevat kauhajokisia.

Varsinkin Gulls-sentteri Zena Edosomwan (14 pistettä/16 levypalloa) hallitsi korien alustoja täydellisesti. Jeffrey Carroll heitti Gullsille 22 pistettä hyvällä prosentilla.

On kuitenkin huomioitava, että Karhu ei ollut perjantaina Urhea-hallissa täysimiehinen eikä totisesti täysivireinen, toisin kuin kotikaupungissaan pelannut Seagulls.

Tiistaina Israelista eurovoiton hakenut Karhu lepuutti ottelussa avainpelaajaansa Lee Skinneriä. Myös peluutus oli normaalista poikkeavaa: Cameron Jones viihtyi parketilla 11, Henri Kantonen 14 ja Jaye Crockett 15 minuuttia. Suurimmat minuutit kellottivat Eero Innamaa , Teemu Suokas ja Joona Hakamaa, jotka ovat korisliigassa olleet noin 10 minuutin miehiä.

Päävalmentaja Janne Koskimiehen peluutuksesta saattoikin päätellä sen, että Karhulle tappio ja kaivattu kotimatka viikon reissaamisen jälkeen oli lopulta parempi vaihtoehto kuin lauantai-illan cupfinaali.

Myöhäisillan välierä ei sekään ollut hyvää mainosta cupille. Kataja ratkaisi ottelun jo toisella neljänneksellä, jonka se vei peräti 28–5. Ottelu sai vielä karmean lopun, kun BC Nokian Antti Ahonen loukkasi viimeisellä minuutilla jo valmiiksi vahvasti tuetun polvensa.

Ilman Yhdysvaltoihin matkustanutta päävalmentajaansa Greg Gibsonia ja pelikiellossa ollutta Johnathan Stovea pelanneen BC Nokian selkäranka oli tehty aaltopahvista. Kataja pääsi ottelussa todella helpolla, mikä taas on hyvä asia ajatellen lauantain finaalin pelillistä tasoa.

Suomen cupin uskottavuutta – jos sellaista edes oli – perjantain kaltaiset energiansäästötalkoot eivät kuitenkaan palauta.

Cupin finaaliviikonloppu jatkuu lauantaina naisten välierillä: avausottelu ToPo–Pyrintö alkaa televisioinnin vuoksi jo kello 10.05!