Kuisman myymälä lopettaa Linjurissa – ”Linjuri on kauppapaikkana huonontunut koko ajan”

6
Kuisman myymälässä kauppakeskus Linjurissa on menossa loppuunmyynti. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Kauppakeskus Linjuri tyhjenee taas yhdellä liiketilalla, kun Muovitarvike Kuisma Oy lopettaa toimintansa siellä. Leluihin ja kodin tarvikkeisiin erikoistuneessa myymälässä on menossa loppuunmyynti.

– Olemme harmissamme lopettamisesta. Meillä on ollut pitkään liike keskustassa ja olisimme mielellämme jatkaneet. Oli kuitenkin todettava, ettei se onnistu, toimitusjohtaja ja yrittäjä Tauno Kuisma kertoo.

Kuisman mukaan Linjurin myymälän lopettamispäätökseen johti useampi tekijä. Yksi on se, ettei leluja osteta enää takavuosien malliin.

– Jos pienelle lapselle annetaan kännykkä käteen, lapsi oppii leikkimään sen kanssa. Myös nettikauppa on vaikuttanut meihin ja se, että kaupanteko keskittyy erikoisliikkeiden sijaan marketteihin, Kuisma sanoo.

Kuisma siirtyi Plazasta Linjuriin vuonna 2010.

– Linjuri on kauppapaikkana huonontunut koko ajan ja myynti on pienentynyt vuosikausia.

Kuisma sanoo, että asiakkaita liikkui Linjurissa vielä Anttilan aikaan.

– Silloin myynti oli okei. Anttilan loppumisen myötä myynti alkoi tippua.

Linjurin vuokratasoa Kuisma luonnehtii kohtuulliseksi myymälän neliöihin nähden.

– Paremmassa paikassa vuokra nousee. Emme ole löytäneet keskustasta paikkaa, missä myynti ja vuokrataso olisivat osuneet paremmin kohdilleen liiketoimintamme kannalta. Tuotteemme ovat sen hintaisia, ettei liikevaihto nouse kovinkaan isoksi, vaikka myyntiä olisi paljon.

Perheyritys Kuisma täytti 60 vuotta vuonna 2020. Yritykselle jää edelleen myymälä Salon Meriniittyyn sekä Somerolle, josta Kuisman historia alkaa.

Meriniityn myymälä on erikoistunut teollisuuden muovituotteisiin sekä hydrauliikkaan ja pneumatiikkaan. Somerolla saman katon alla ovat lelut ja kodin tarvikkeet sekä teollisuuspuoli.

– Keskitymme jatkossa entistä enemmän teollisuuteen. Sillä elämme, lelumyynti on ollut plusmiinusnollaa. Somerolla meillä on parhaillaan menossa laajennus. Saamme lisää tilaa tuotantoon.

Linjurin myymälässä Kuismalla on ollut kolme työntekijää, joista kaksi on irtisanottu. Yksi työntekijä siirtyy Somerolle.

– Loppuunmyyntiä on tarkoitus pitää kuukauden päivät. Jos hyllyt tyhjenevät nopeammin, suljemme liikkeen aikaisemmin, Kuisma kertoo.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keskusta on hiipumassa kuiviin
10 kuukautta sitten

Kävin viimeksi kaupan joulusesongin kiireisimpänä aikana. Kuismalla oli asiakkaita ja hyvä palvelu. Ympärillä kauppakeskuksen käytävät olivat aivan ihmisistä tyhjät, autiot. Ymmärrän hyvin että liikepaikka kannattaa muuttaa sinne missä on asiakkaita. Salon keskustassa ei ole enää väkeä liikkeellä kuin murto-osa kymmenen vuoden takaisesta.

Muistoja menneiltä ajoilta
10 kuukautta sitten

Nyt ei ole lapsiperheillä asiaa Salossa keskustaan leluostoksille, eikä mummeilla lapsenlapsilleen synttäri- ja joululahjaostoksien tekoon. Omillani oli aikoinaan vaihtoehtoja useitakin liikkeitä, kun Saloon poikkesivat. Oletan salolaisten ajelevan motaria myöten Skanssiin tai Myllyyn laajemmille valikoimille. Jouluiset hankintani olivat tosi surkeat, kun piti salolaisiin valikoimiin tyytyä.

Ohi on
10 kuukautta sitten

”Viisas raha ostaa Salosta”, mutta mitä – tällä tarjonnalla.

Salon kauppala
10 kuukautta sitten

Salon väestöpohjalla ei ole oikestaan mitään mahdollisuutta toimia kivijalkakaupoilla!! Salo rappeutuva maalaispitäjä, minkä tulevaisuus roikkuu muutaman tehtaan varassa!!

Juhani
10 kuukautta sitten

Joulusta on nyt muutenkin mennyt maku liiallisen kaupallistumisen takia.

Tyhjää täynnä kuin köyhän aitta
10 kuukautta sitten

Hiljaisuus ja suru sanaton kun näemme kuinka tyhjä Linjuri on. Kuinkahan kauan loput liikkeet jaksavat kitkuttaa.