Liigajoukkue joutui taipumaan SalPaa vastaan tasapeliin – ”Olimme ensimmäisellä jaksolla parempia”

1
Oskari Jakonen iski SalPan ainoan maalin.

Ykköseen valmistautuva SalPa antoi lauantaina Pirkkahallissa rohkaisevan merkin tulevaa kautta ajatellen. SalPa pelasi 1–1-tasapelin liigaseura Ilveksen vieraana.

SalPan päävalmentaja Tero Suonperä on huono peittämään innostustaan, eikä hän sitä edes yrittänyt.

– Olimme ensimmäisellä jaksolla parempia, vaikka Ilveksellä oli kentällä ykkösmiehistö Petteri Pennasesta alkaen, Suonperä hehkutti.

Oskari Jakonen vei SalPan johtoon 25. minuutilla.

– Sen jälkeen 0–2 oli lähempänä kuin 1–1, Suonperä vakuutti.

Toisella puoliajalla Ilves sai otetta, kun kumpikin joukkue vaihtoi runsaasti pelaajia. Tilanteessa 1–1 SalPan maalille vaihdettu oma juniori Joonas Koski torjui Ilveksen rangaistuspotkun.

SalPa lähti otteluun 3–4–2–1-muodostelmalla, jossa wingbackeina pelasivat testipelaajat Walid Abdelali ja Pietro Kytölaakso. Varsinkin Abdelali vakuutti Suonperän.

– Abdelali oli loistava. Halusin kokeilla häntä wingbackinä, koska hän on pelannut sillä paikalla Islannissa. Se oli ammattimiehen esitys, yksinkertainen on kaunista.

Vaihdosta kentälle tulivat korealainen Jongtae Yoon ja japanilainen Hiroko Nekado, jotka pelasivat viime kaudella kuusi ottelua Nelosta Wilppaan paidassa.

– Yoon on sellainen pelaaja, jota lääkäri voisi meille määrätä, vaikka jouduinkin vaihtamaan hänet vähän vieraalle paikalle piikkiin (kärkihyökkääjä). Yoon on todella mielenkiintoinen pelaaja, vielä kun saamme hänet luopumaan pallosta vähän aiemmin, Suonperä mietti.

Suonperä kehui myös maalivahtikaksikkoa Koski–Tatu Österlund sekä puolustaja Topi Sistosta.

– Topi ei pelkästään pärjännyt vaan oli todella hyvä. Eikä se yllättänyt pätkääkään.

Lauantain ottelu osoitti Suonperälle, että joukkue on hyvässä aikataulussa.

– Tämä antoi meille itseluottamusta ja vastauksia tiettyihin kysymyksiin. Nyt pitää pureksia peli ja katsoa excelistä mihin meillä on varaa, Suonperä naurahti.

Kommenttien perusteella varsinkin Abdelali ja Yoon kiinnostavat erityisesti Suonperää.

SalPalla on tällä hetkellä 20 sopimuspelaajaa, joten kovin montaa uutta pelaajaa ei enää joukkueeseen mahdu. Etenkin, kun neuvottelut Elmo Heinosen kanssa ovat edelleen kesken.

SalPan seuraava harjoitusottelu on 28. tammikuuta Turussa liigaseura Interin vieraana. SSS lähettää ottelun suorana nettisivuillaan.

Nuorten maajoukkuepelaajan Topi Sistosen esitys kirvoitti päävalmentaja Suonperältä kehut.
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Suomifutis nousuun
2 kuukautta sitten

Onnittelut joukkueelle!