Listasimme Salkkarin verkkohitit vuonna 2022: Katso mitkä jutut kiinnostivat Prisman pikakassojen, Tammisillan sulkemisen ja kurpitsapuiston lisäksi

0
Isot tai pienet paikalliset uutiset kiinnostivat luonnollisesti Salkkarin lukijoita vuonna 2022. Listan kärkipäässä on aina onnettomuusuutisia. Kuvakollaasi: SSS/Minna Määttänen.

Kokosimme listan verkkojutuista, jotka kiinnostivat lukijoita eniten sss.fi-sivustolla viime vuonna.

Paikalliset uutiset olivat luonnollisesti klikatuimpia juttuja. Listan kärkipäässä on aina onnettomuusuutisia, näin myös vuonna 2022.

 

Halikon Prisman asiakkaan mukaan pikakassan ongelmat liittyivät Mobilepay-sovelluksella maksamiseen. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo.

1. Hämmennystä Prisman pikakassoilla – asiakkaat ovat saaneet maksettavakseen toistensa ostoksia

Joulukuun alussa 2022 julkaistu uutinen on selvästi sss.fi-sivuston luetuin juttu vuonna 2022. Jutun jälkeen Prismassa havahduttiin tekemään muutoksia ja pikakassoilla lisättiin etäisyyksiä.

2. Henkilöauto ja kuorma-auto nokkakolarissa vanhalla ykköstiellä – raivaustyöt ohi, jatkotiedottamisesta vastaa poliisi

Marraskuinen onnettomuus Halikossa keräsi paikallisista onnettomuusuutisista suurimman verkkoyleisön. Paikalle sattunut SSS:n toimittaja kuvaili henkilöauton olleen ilmiliekeissä.

 

Paimion liikenneasema Tammisilta oli sunnuntaina 6. marraskuuta auki viimeistä päivää. TOK:in omistaman paikan jatkosta ei ole vielä kerrottu lisätietoja. Kuva: TS/Ari-Matti Ruuska.

3. Paimion ABC Tammisilta suljetaan marraskuussa – ”Kannattavaa liiketoimintaa ei olisi ollut mahdollista tehdä sen jälkeen edes useamman vuoden päästäkään”

Syyskuussa tullut Turun Osuuskaupan ilmoitus paimiolaisen liikenneaseman sulkemisesta keräsi huippuyleisön verkossa kahteen otteeseen.

4. ABC Tammisillan viimeinen aukiolopäivä vahvistui – 25 vuotta palvellut liikennemyymälä sulkee ovensa

SSS sai ensimmäisenä mediana tiedon Tammisillan viimeisestä aukiolopäivästä. Myös tämä uutinen kiinnosti lähes yhtä paljon kuin ensitieto sulkemisesta noin kuukautta aikaisemmin.

5. Uusien ylioppilaiden nimet selvillä – katso, ketkä saivat valkolakin tänä keväänä Salossa ja muualla maakunnassa

Uusien ylioppilaiden nimet kiinnostavat joka vuosi. Salon ja lähikuntien uusien ylioppilaiden lisäksi jutussa oli hakukone, josta voi etsiä uutta ylioppilasta nimen tai lukion perusteella. Tämä juttu oli luettavissa ilman kirjautumista ja SSS-tunnuksia.

6. ”Moottoritie on nyt jäisessä kunnossa” – raskasta ajoneuvoa yritetään nostaa ojasta keskiviikon ja torstain välisenä yönä

Salon seudulla tapahtui useita liikenneonnettomuuksia marraskuisena maanantai-iltana. Juttua päivitettiin illan ja aamun aikana useaan kertaan aina uuden onnettomuuden myötä.

 

David Rezvaniuk poimi kesällä kerralla kymmenen litran ämpärillisen mustikoita. Marjat ja myös poimimansa kantarellit hän myi Salon torilla. – Poimin äidin ja isän kanssa. Tykkään poimimisesta, mutta se on vähän vaikeaa, 15-vuotias Rezvaniuk sanoi SSS:n haastattelussa. Kuva: SSS/Santeri Iltanen.

7. Mustikoita riittää nyt myytäväksi – Ikääntyvät poimijat ja marjojen suoramyynti puhuttavat tukkureita

Viime kesän runsas mustikkasato ja sen myyntitavat puhuttivat elokuun alussa. Osa juttuun haastatelluista poimijoista myi mustikat suoraan, osa tukkurin kautta ja osa löysi ostajat sosiaalisen median kautta.

8. Halikon kurpitsapuisto veti kahdessa viikossa 250 000 kävijää – ”Kurpitsakeisari” Esa Rannikko ei lupaa suoraan jatkoa tapahtumalle, mutta pohtii jo alueen laajentamista

Rannikon Puutarhan Esa Rannikko viisi vuotta sitten aloittama kurpitsatapahtuma paisui tänä syksynä jälleen ennätyslukemiin.

9. Kallionkieleke sortui asuinalueelle Halikossa – kivet murjoivat saunarakennuksen ja auton

Kivenlohkare murjoi asuintontteja 7. maaliskuuta, mutta onneksi kukaan ei loukkaantunut. Kaupunki lunasti alueen kiinteistöt onnettomuuden jälkeen.

10. Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Salossa

Kuusjoen pohjoispuolella vanha omakotitalo tuhoutui tulipalossa elokuun puolivälissä. Rintamamiestyyppinen talo oli asumaton, mutta pihapiirin rakennuksissa asuttiin.

11. Sähköt katkesivat perjantaiaamuna yli 4 000:lta asiakkaalta Salossa

Syyskuun alun sähkökatkos vaikutti monen arkeen. Verkkoyhtiö Carunan mukaan sähkökatkon syy oli kahdessa erillisessä sähköverkon laiteviassa.

 

Kivihovin liikenneasema on ollut vajaakäytöllä kesäkuusta asti, koska Teboil ei löytänyt paikkaan kauppiasta. Väylävirasto ei katsonut tilannetta hyvällä, sillä liikenneasemasta tehty sopimus edellyttää sovittua palvelutasoa. Lopulta kiinteistön omistaja Hesburger kertoi joulukuussa ottavansa vetovastuun asemasta. Kuva: SSS/Minna Määttänen.

12. Väylävirasto ei hyväksy puolityhjää Kivihovia – Hesburger saattaa ryhtyä pyörittämään liikenneasemaa, jos Teboil ei löydä kauppiasta

Puolityhjästä Kivihovin liikenneasemasta Suomusjärvellä uutisoitiin useaan otteeseen vuoden aikana sen jälkeen kun asema jäi ilman Teboil-kauppiasta kesäkuussa. Joulukuussa Hesburger kertoi ryhtyvänsä pyörittämään asemaa.

13. Salon kaupunginjohtaja Tero Nissinen irtisanoutuu tehtävästään –  erokorvaus 108 000 euroa

Tero Nissisen lyhyeksi jäänyt työ Salon kaupunginjohtajana päättyy irtisanoutumiseen helmikuussa. Nissinen aloitti kaupunginjohtajana tammikuussa 2021, mutta oli toistuvilla sairauslomilla syyskuusta lähtien irtisanoutumiseen asti.

 

Salon Omakotiyhdistyksen puheenjohtaja John Kallonen näytti mallia biojätteen kompostoinnista marraskuun lopussa. – Läheskään kaikki eivät ole tietoisia kompostoinnin ilmoitusvelvollisuudesta, Kallonen kertoi SSS:n haastattelussa. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo.

14. Hyvin harva kotitalous on ilmoittanut jäteviranomaiselle kompostoinnistaan, vaikka asialla alkaa olla kohta kiire – ”Kun tällainen säädös on olemassa, ei sitä voi sen enempää perustella”

Ilmoitusvelvollisuus kompostoinnista asuinkiinteistössä yllätti monet. SSS:n verkkouutinen herätti myös vilkkaan keskustelun aiheesta.

15. Portion Boys jumppasi Matin ja Tepon vanhan hitin diskoksi – Viime kesän ykkösnimi bilettää Salon iltatorilla: Tehdäänkö tänään kesän yleisöennätys?

Näin kysyi Iltatorin ennakkojuttu kesäkuussa. Ei tullut silloin uutta ennätystä, mutta elokuussa tuli: Popeda ja Metallia Salosta -tapahtuma veti torille ennätykselliset 17 000 henkilöä. Edellistä kävijäennätystä hallussa pitänyt Cheek keräsi Salon Iltatorille vuonna 2013 noin 13 000 katsojaa.

16. Poliisi sulki Inkereentien Salossa vaaratilanteen takia – liikenne kulkee taas

Tuotantolaitoksen prosessisäiliössä havaittiin ammoniakkivuoto elokuun puolivälissä ja liikenne ohjattiin parin tunnin ajan kiertotielle.

17. Salolaisen pienyrittäjä Pentti Tarkkasen testamentti yllätti Turun yliopistosäätiön – ”Me emme tienneet tästä etukäteen”

Syyskuussa menehtynyt Pentti Tarkkanen oli määrännyt, että säätiöön perustetaan testamenttivaroilla nimikkorahasto, joka jakaa apurahoja rauhan ja turvallisuuden tutkimukseen. – Aihe on hyvin ajankohtainen, mutta se on sattumaa, Turun yliopistosäätiön asiamies sanoi SSS:lle.

18. Nainen joutui junan töytäisemäksi Salon asema-alueella – loukkaantui vakavasti

Naisen kerrottiin oikaisseen raiteiden yli alueella, jossa ei ole jalankulkua. Onnettomuus tapahtui joulukuun puolivälissä lauantaiaamuna.

19. Tyksissä todettiin Suomessa uusi koronavirusvariantti – ”Rokotteen teho tautia vastaan ei ole hyvä”

Tyksissä todettiin toukokuun puolivälissä Suomen ensimmäinen Etelä-Afrikan omikronvariantin aiheuttama koronatapaus. Rokote suojaa vakavalta tautimuodolta, kertoi Tyks silloin tiedotteessaan.

20. Mies kävi käsiksi kasiluokkalaiseen poikaan kesken liikuntatunnin Halikossa

Marraskuun viimeisenä päivän sattunut tapaus aiheutti vilkkaan verkkokeskustelun. Tilanne kärjistyi, kun yksi koululaisista oli heittänyt liikuntatunnilla lumipallon autoa kohti.

Lähde: Google Analytics.

 

TOP 5

Luetuimmat STT:n uutiset sss.fi:ssä 2022

 • Euroviisujen finaalin esiintymisjärjestys julkaistiin – The Rasmus esiintyy neljäntenä (julkaistu 13.5.2022)
 • Sairastetun koronan jälkeen liikuntaan on palattava varovasti (julkaistu 26.1.2022)
 • Kauhua Pohjoisesplanadilla niittäneeksi kaahailijaksi epäillään STT:n tietojen mukaan ilmeisesti valtionhallinnon virkamiestä, joka on myös puolueaktiivi – puoluetoveri kuvaili tuttavansa käyttäytyneen normaalisti aiemmin samana päivänä (julkaistu 1.5.2022)
 • Pörssisähkön suosio on noussut huimasti, mutta määräaikaisiakin sopimuksia saa yhä – sähkön hinta näyttää pysyvän korkeana ainakin ensi vuoden ajan (julkaistu 5.12.2022)
 • Työmatkavähennyksen enimmäismäärä nousee 8 400 euroon, kilometrikohtainen vähennys 30 senttiin (julkaistu 18.2.2022)
 • SSS julkaisee Suomen Tietotoimiston pääuutisia verkossa. STT:n uutiset ovat vapaasti luettavissa ilman SSS:n digitunnuksia.

 

 

TOP 5

Luetuimmat jutut Salkkarin uutissovelluksessa 2022

 • 1. Salon kaupunginjohtaja Tero Nissinen irtisanoutuu tehtävästään –  erokorvaus 108 000 euroa (julkaistu 17.2.2022)
 • 2. Mies kävi käsiksi kasiluokkalaiseen poikaan kesken liikuntatunnin Halikossa (julkaistu 1.12.2022)
 • 3. LP Viesti Akatemiaa kuljettanut linja-auto osana kuolonkolaria – joukkueen jäsenet selvisivät ilman fyysisiä vammoja (julkaistu 20.11.2022)
 • 4. Jalankulkija jäi traktorimönkijän alle suojatiellä Salossa (julkaistu 6.11.2022)
 • 5. Nainen joutui junan töytäisemäksi Salon asema-alueella – loukkaantui vakavasti (julkaistu 17.12.2022)
 • SSS:n sovellus on ladattavissa mobiililaitteeseen ilmaiseksi Google Play -kaupasta tai App Storesta. Suurin osa paikallisista jutuista vaatii SSS:n digitunnuksen, jotta jutun voi lukea kokonaan.