LP Viesti Akatemia haki täydet pisteet Wäinö Aaltosen koululta – ”Iida onnistui äärettömän hyvin”

0
Passari Iida Mikkonen oli lauantaina pelipäällä. (kuva: Mestaruusliiga)

LP Viesti Akatemia haki lauantaina kuvanveistäjä Wäinö Aaltosen mukaan nimetystä koulusta täyden pistepotin. Akatemia kaatoi Turun Urheiluliiton suoraan 3–0 (25–21, 25–23, 25–22).

Voitto oli tärkeä, sillä se käytännössä varmisti pudotuspelipaikan. Voitto oli myös kova, sillä Akatemialla oli matkassa vain yhdeksän pelaajaa, kun samaan aikaan liigajoukkue pelasi Salohallissa.

– Torstaina oli vielä täysi tusina, mutta flunssa-aalto vei kolme pelaajaa pois, Akatemian päävalmentaja Janne Harju kertoi.

Harjulla oli mielenkiintoinen peluutussuunnitelma. Julia Junila passasi erän avauspuoliskon ja Iida Mikkonen jälkimmäisen puoliskon. Suunnitelma toimi.

– Iida onnistui äärettömän hyvin, eikä Juliakaan pelannut huonosti, Harju kehui.

Hakkuri Anna Johtela takoi 14 pistettä.

– Meillä ei ollut heikkoja lenkkejä. Olen äärimmäisen iloinen siitä, että vaikka vastasssa oli kokenut joukkue, omat virheputket jäivät lyhyiksi, Harju iloitsi.

Sarjataulukossa viidenneksi nousseen Akatemian paikallispelit jatkuvat heti sunnuntaina, kun Salohalliin saapuu sarjanelonen Raision Urheilijat.

– Pitää jatkaa rohkeasti ja vähän paremmin kuin lauantaina. RaisU on omissa papereissani pykälää kovempi kuin Urheiluliitto, Harju pohti.