LP Viesti Akatemia otti maakunnan valtikan itselleen – ”Selma oli törkeän hyvä!”

0
Selma Nikkanen pelasi "törkeän hyvän" ottelun.

LP Viesti Akatemia voitti viikonloppuna molemmat Varsinais-Suomen paikallisottelut lentopallon naisten 1-sarjassa.

Lauantaina Akatemia kaatoi Turun Urheiluliiton vieraskentällä 0–3 ja sunnuntaina Raision Urheilijat Salohallissa 3–0. Voitoilla Akatemia nousi sarjataulukossa kummankin paikallisvastustajansa ohi neljänneksi.

– Tämä oli kauden ehjin pelimme. Virhekontrolli oli hyvää (hyökkäysvirheet 6–16). Olen todella tyytyväinen viikonloppuun, LP Viesti Akatemian päävalmentaja Janne Harju iloitsi.

– Pitää muistaa, että RaisU on kokenut porukka, mutta siitä huolimatta pakotimme heidät virheisiin.

Vaikka Harjulla ei ollut kokoonpanossa libero Venla Piristä lukuun ottamatta kuin Akatemian sopimuspelaajia, hän peluutti laajaa rotaatiota. Se kannatti, sillä Akatemian tehot jakautuivat tasaisesti.

Ottelun ykköshahmo oli Akatemian Selma Nikkanen (14/+12). Nikkanen hyökkäsi 26 kertaa ilman virheitä ja hänelle kirjattiin parketin paras vastaanottoprosentti (58).

– Selma oli törkeän hyvä, Harju kehui.

Akatemian pelaaminen onkin kehittynyt selkeästi kauden aikana.

– Niin kuin sen pitääkin kehittyä näin nuorella porukalla. Tällä hetkellä tekemisemme on laadukasta, siitä pitää nauttia, mutta siihen ei saa tuudittautua. Maanantaina tytöt ansaitsivat vapaaksi, Harju lupasi.

Naisten 1-sarja: LP Viesti Akatemia–RaisU 3–0 (25–20, 25–22, 25–21)

Akatemian pisteet/plusmiinus: Emmi Mäki-Kojola 10/+6, Hilma Nikkanen 2/+1, Karoliina Hörkkö 5/+3, Anna Johtela 9/+4, Selma Nikkanen 14/+12, Meea Uusitalo 2/-5, Irina Mäkinen (passari) 1/0, Iida Mikkonen (passari 3/0, Kiira Tuominen 3/+3. Libero Venla Pirisen vastaanottoprosentti: 45.

LP Viesti Akatemian seuraava ottelu: su 5.2. Tapanilan Erä–LP Viesti Akatemia Lehto Areenalla kello 17.

Viesti nousi sarjakärkeen

Salon Viesti nousi sunnuntaina naisten 2-sarjan ylemmän jatkosarjan kärkipaikalle.

Viesti kuittasi avauskierroksen tappion Tapanilan Erälle hakemalla Helsingistä Suutarilan ala-asteen salista selvän 0–3 (24–26, 20–25, 15–25) -vierasvoiton.

Viestin B-junioreista ja kokeneemmista aikuispelaajista koostuvan joukkueen parhaat pisteidentekijät olivat Elviira Porthen (10) ja kapteeni Noora Mäki (9).

Viesti on voittanut neljästä ottelustaan kolme ja on neljän joukkueen lohkon kärjessä tasapistein Erän kanssa.