LP Viestin voitolle valitettava varjo – ”Kausi oli varmaan tässä”

0
Dagmar Boomin peli päättyi hieman liian aikaisin nelospaikan hyökkäyksen jälkeen. Kuva on joulutaukoa edeltäneestä Pölkky-ottelusta. (kuva: SSS-arkisto)

LP Viestin enimmäkseen nousujohteinen peliesitys toi täyden pistepotin Nurmon JymyVolleyn vieraana lentopallon naisten mestaruusliigaottelusta. Voittotunnelmia synkisti kuitenkin melkoisesti neljännen erän puolivälin loukkaantumistilanne.

Yleispelaaja Dagmar Boom teki pisteen, jolla Viesti siirtyi 15–13-johtoon. Pisteellä oli kovin iso hinta: polvi petti alastulossa, ja seuraava osoite oli Seinäjoen keskussairaala.

– Kausi oli Boomin osalta varmaan tässä, ja apeat mielet tässä on. Yllätyksenä pitäisin, jos hän vielä tällä kaudella pelaisi, totesi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen ensimmäisen ennusteensa.

– Hienoa oli se, miten joukkue kokosi itsensä loukkaantumisen jälkeen. Boom on todella pidetty pelaaja, hän muistutti.

22-vuotiaan Boomin kannalta tärkeintä olisi tietysti mahdollisimman lyhyt poissaolo pelikentiltä. Mikäli Lemminkäisen näkemys toteutuu, on LP Viestin mietittävä pelaajatilannettaan jälleen uudesta näkökulmasta. Yleispelaajien osastolla on jo tähän asti ollut vajausta Aleksandra Petrovicin lähdettyä ennen kauden alkua Salosta.

– Nyt on 12. tammikuuta, ja meillä on vain neljä laitapelaajaa. Jos tulee yksi tai kaksi ulkomaalaista, niin riskillähän siinä mennään. Uusi pelaaja tai pelaajat voivat osaltaan viedä mestaruuteen tai sitten ihan toiseen suuntaan, Lemminkäinen mietti.

Ottelun osalta LP Viesti ansaitsee tunnustuksen siitä, että se onnistui selvittämään avauserän suuret vaikeudet. Joukkue oli siinä vaiheessa saldolla –4, mikä on hyvin harvinainen luku. Sikäli kun vastustajan torjuntapisteet lasketaan virheiksi, teki salolaisryhmä virheillään Jymylle 17 pistettä 25:stä.

– Ensimmäisessä erässä oli ihan hyvää torjunta-puolustusta, saatiin vaimennuksia ja puolustuksia. Sen jälkeen ei vain saatu mitään aikaiseksi jatkohyökkäyksistä, Lemminkäinen totesi.

Kun lopullinen luku oli +28, tapahtui pelaamisessa merkittävää kehitystä. Toisen ja kolmannen erän lukema oli virallisissa tilastoissa +12, neljännen +8.

– Saimme virheitä aika paljon pois kolmessa viimeisessä erässä. Myös Jymy paransi – ensimmäinen erä taisi olla heiltäkin huonoin, vaikka sen vielä voittivatkin.

Kolmannessa erässä Jymyn passari Mila Viljanen pyrki pelastamaan palloa peliin LP Viestin kenttäpuoliskolla. Hän kommentoi paikallaan seisoneelle Arita Ternavalle jotakin.

– Tuntui, että joukkue sai siitä tilanteesta lisää aggressiivisuutta. Vaikka peli kulki siinä vaiheessa muutenkin ihan hyvin, niin Mila Viljanen sytytti meidät ottelun lopun ajaksi, Lemminkäinen näki.

JymyVolley onnistui syöttämään vain yhden ässän. Toki joitakin LP Viestin vastaanottoja karkasi vastapalloiksi, joista kotijoukkue sai hyökättyä varsin helppoja pisteitä. Vastaanotoissa Boomin ansiot olivat kiistattomat, vaikka hyökkääminen tökki melkoisesti.

Passari Saana Virtasen ja hyökkääjien yhteispelissä näkyi lupaavia välähdyksiä. Kseniia Puhach hyökkäsi ”satasista” paikoin kovaa ja tehokkaasti. Vielä merkittävästi parempaa oli Nea Haataisen tekeminen: kymmenestä hyökkäyksestä hienosti yhdeksän pistettä.

Toki pitää muistaa, että JymyVolley on jonkin sortin kriisijoukkue. Tappioputki venyi jo kuuteen otteluun, ja yhdestätoista viimeisimmästä pelistä on kymmenen tappiota.

NAISTEN MESTARUUSLIIGA

JymyVolley–LP Viesti 1–3 (25–20, 20–25, 19–25, 19–25)

JymyVolleyn pisteet/plusmiinus: Riikka Valkonen 11/-3, Mette-Maarit Aro 4/-1, Kaisa Jokinen 8/+6, Ada Peura 7/+4, Ivana Radonjic 18/+8, Mila Viljanen (passari) 2/+1. Libero Laura Penttilän vastaanottoprosentti 38.
LP Viesti: Saana Lindgren 21/+10, Arita Ternava 15/+5, Saana Virtanen (passari) 5/+3, Kseniia Puhach 6/+1, Nea Haatainen 11/+10, Dagmar Boom 13/0, Iina-Reeta Kaikkonen 0/-1. Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 53.

Hyökkäysprosentti: 36–47
Vastaanottoprosentti: 37–40
Torjuntapisteet: 10–10
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 1–6/9–16

Tuomarit: Pauli Puskala ja Pasi Välimäki.
Yleisöä: 299

OHO!

LP Viesti on voittanut kaikki näiden joukkueiden väliset 20 mestaruusliigaottelua.

LP Viestin seuraava ottelu: ke 18.1. LP-Vampula–LP Viesti klo 18.30 Tahto Areenalla.