Mentalisti Noora Karma hypnotisoi Aada Leppäsen Salon messuilla – ”En huomannut mitä ympärilläni tapahtuu”

1
Mentalisti Noora Karman ohjelmanumerot herättivät epäuskoisia reaktioita Salo2023-messujen vierailijoissa. Kuvassa hypnoosiin nukutettu Aada Leppänen, jonka makuualustana toimi vain yhden tuolin tasapainottama pöytä. Tilannetta seuraa taustalla Leppäsen kummisetä Vesa Määttänen. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Aada Leppänen tuskin osasi vielä lauantaiaamuna aavistaa, millainen messupäivä häntä Salohallissa odottaisi. Valtakunnallisesti tunnettu mentalisti Noora Karma nimittäin hypnotisoi Leppäsen messuväen edessä monitoimihallin lavalla.

– Minun käskettiin vain laittaa silmät kiinni ja hengittää. Tottelin käskyä, enkä huomannut mitä ympärilläni tapahtuu, Leppänen kertoo kokemuksestaan.

Leppästä ja Karmaa avusti Leppäsen kummisetä Vesa Määttänen.

– Suoraan sanottuna jännitti, Määttänen myöntää.

Kun Karma aloitti hypnotisoinnin, Määttänen seisoi kummityttönsä takana. Pian Leppänen valahti Määttäsen käsien varaan, ja hänen annettiin vajota makuulleen messulavan lattialle.

Seuraavaksi Leppänen nostettiin pöydälle, joka seisoi kahden puutarhatuolin varassa. Karma poisti pian toisen tukituolin, mutta Leppänen pysyi edelleen vankassa tasapainossa pöydän päällä.

Hypnotisoidun äiti Taina Leppänen myöntää, että hänen olisi ensin tehnyt mieli kieltää Karmaa käyttämästä tytärtään ohjelmanumerossa.

– Oli kuitenkin lopulta hienoa nähdä, kun Aada oli lavalla, hän sanoo.

Aada Leppänen hypnoosissa, kummisetä Vesa Määttänen seuraa taustalla. Leppänen kertoi keskittyneensä vain hengittämiseen kuten Noora Karma oli kehottanut. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Määttänen ja Aada Leppänen vakuuttavat, ettei hypnotisoinnista käyty minkäänlaisia etukäteiskeskusteluja.

– Minä olen sellainen tyyppi, joka haluaa viimeiseksi esiintymään ihmisten eteen, Määttänen nauraa.

Lopulta hän ja kummityttönsä avustivat toisessakin Karman ohjelmanumerossa, joka tosin esitettiin jo ennen hypnotisointia.

Karma vakuutteli Leppäsille messuväen edessä, ettei hän nukuttaisi Aadaa syvään hypnoosiin.

– Nooran käsiin voisin luottaa Aadan toistamiseenkin, Taina Leppänen hymyilee.

Noora Karma teki sen taas. Hän päätteli, mitkä kortit Jukka ja Maria Kuosmanen olivat valinneet korttipakasta. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Karman avustajiksi pääsi myös lohjalainen Kuosmasten pariskunta. Karma jakoi korttipakan puoliksi ja kehotti sekä Jukka että Maria Kuosmasta valitsemaan itselleen mieleisen kortin. Kumpikin kortti sujahti takaisin pakkaan, minkä jälkeen Karma alkoi selvittää valittujen korttien maata ja arvoa niitä ennalta näkemättä.

Karma käytti selvitystyössään apuna Kuosmasten ilmeitä ja muita sanattomia viestejä. Lopulta Karma nosti täsmälleen samat kortit, jotka pariskuntakin oli valinnut.

– Hämmästyttävää. Kyllä siinä heräsi kysymys, miten Karma osasi kaivaa oikeat kortit, Jukka Kuosmanen myöntää.

– Mentalistien tempuille löytyy varmasti loogiset selitykset, mutta on siinä jotain muutakin, hän jatkaa.

Kuosmaset ovat tyytyväisiä siihen, että he pääsivät mukaan Karman ”mukavaan” korttitemppuun.

– Emme olisi halunneet ottaa osaa siihen, missä ammuttiin varsijousella. Jos suostuu vapaaehtoiseksi, kannattaa se tehdä aina show’n alussa, pariskunta nauraa.

Mentalisti Noora Karma käytti tämän nuolen ampumiseen varsijousta. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Kaksipäiväisiä Salon messuja ei järjestetty lainkaan koronavuosina 2020–2022.

– Olemme käyneet näillä messuilla jo ennen pandemiaa. Tämä on sopivankokoinen tapahtuma, jossa ei mene koko päivää, Kuosmaset ajattelevat.

Pariskunta omistaa mökin Kiikalassa.

– Täältä on löytynyt aina kaikkea hyödyllistä kodintekniikkaa mökillemme. Myös aurinkosähkö- ja energiansäästötarvikkeita on tarttunut mukaan, Jukka Kuosmanen listaa.

Laura Koskinen (vas.) ja Piia Virtala esittelevät messutuotteitaan. Inflaatio näkyy sekä salolaisen Pienen sisustuspuodin että helsinkiläisen Unelmapuodin myynnissä. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Yrityskumppanit Piia Virtala ja Laura Koskinen ovat tuoneet messuille myytäväksi esimerkiksi asusteita, sisustustuotteita ja luonnonkosmetiikkaa. Tupurissa Pientä sisustuspuotia pyörittävä Virtala on kaivannut messutunnelmaa.

– Tosi mukavaa. Ihmisiä on hyvin liikkeellä, ja kauppa on käynyt, hän toteaa.

Helsingissä asuva Koskinen on ensimmäistä kertaa mukana Salon messuhulinassa.

– Ja kyllä kannatti tulla, hän hymyilee.

Virtalan ja Koskisen tuotevalikoima koostuu kotimaisista käsitöistä ja pienyrittäjien tuotteista. Inflaation vaikutukset näkyvät eittämättä sekä Pienen sisustuspuodin että Helsingissä toimivan Unelmapuodin toiminnassa.

– Kun ruoka ja sähkö maksavat enemmän, kaikesta luksuksesta tingitään, kaksikko toteaa.

– Toisaalta villasukat menevät nyt kaupaksi, koska kodeissa on viileämpää, Koskinen lisää.

Suomusjärveläisen Riihikorven yrittäjä Erja Mäki kertoo korona-ajan näkyneen positiivisesti tuotteidensa myynnissä. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Suomusjärveläisen Riihikorven myyntipöydällä on esimerkiksi kynttilöitä, pesuharjoja ja kierrätysfarkuista valmistettuja tuotteita.

– Kaikki on käsityönä tehtyä, Erja Mäki vakuuttaa.

Salon messut ovat Mäellekin entuudestaan tuttu tapahtuma.

– Täältä tulee aina hyvin myyntiä. Ystävänpäivä ja pääsiäinen ovat pian tulossa, ja ne ovat sesonkiaikaamme, Mäki kertoo.

Riihikorpi syntyi viime vuonna, kun Riihipajaa pyörittänyt Mäki ja KorpiArtin toiminnasta vastannut Laura Mattila yhdistivät voimansa.

– Korona-aika lisäsi meidän molempien myyntiä. Ilmiötä selittää varmaan se, että pandemiavuosina panostettiin kodin viihtyvyyteen, Mäki uumoilee.

Salon messut palasivat koronatauolta. Ensimmäisenä messupäivänä kävijöitä oli runsaasti. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salo2023-messut jatkuvat Salohallissa 15. tammikuuta. Ovet ovat avoinna kello 10–16.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Hiljaa huomaamatta
8 kuukautta sitten

Messuilla saattoi kätevästi tukea Putinin tuhoamissotaa ostamalla kahvikupposen. Oliko vastapuolelle vastaavaa keräystä tasapuolisuuden nimissä?