Meri-Halikon koulun jatkosta yleisötilaisuus helmikuussa – opetuslautakunta tekee päätöksiä maaliskuussa

15

Meri-Halikon koulun tulevaisuudesta on tarkoitus päättää kevään aikana Salossa.

Kaupunki on valmistellut sisäilmaongelmista kärsivän koulun tilaratkaisuja, ja asiasta on tarkoitus tiedottaa oppilaiden huoltajille vanhempainillassa 7. helmikuuta Mustamäen koululla. Huoltajille on lähetetty kutsu tilaisuuteen Wilman kautta.

Koulun tilanteesta ja tulevista vaihtoehdoista järjestetään lisäksi kaikille avoin keskustelutilaisuus kaupungintalolla 14. helmikuuta.

Yleisötilaisuudessa käsiteltyihin tilaratkaisuihin voi ottaa kantaa 27. helmikuuta asti lähettämällä mielipiteensä Salon kaupungin kirjaamoon osoitteeseen kirjaamo@salo.fi.

Kaupungin tavoitteena on, että päätökset koulun tilaratkaisuista tehdään 7. maaliskuuta pidettävässä opetuslautakunnan kokouksessa.

Meri-Halikon koulu on toiminut kahdessa vanhassa koulurakennuksessa, jotka vaatisivat perusteellista remonttia.

Kaksi opetusryhmää siirrettiin jo elokuusta alkaen Mustamäen kouluun Meri-Halikon alakoulun sisäilmaongelmien takia.

Salon opetuslautakunnan piti lokakuussa käsitellä esitystä, jonka mukaan kaikki Meri-Halikon alueen koululaiset olisi siirretty pysyvästi Mustamäkeen ensi syksystä alkaen.

Esitys vedettiin kuitenkin pois ennen lautakunnan kokousta, ja kuntalaisille päätettiin antaa mahdollisuus palautteen antamiseen.

Palautteita käsiteltiin opetuslautakunnassa marraskuussa. Lautakunta päätti ottaa asiassa aikalisän, jotta virkamiehet saavat valmistella uudet tilaratkaisut rauhassa.

Wartsalan ja Angelniemen kyläyhdistykset ovat toivoneet, että Meri-Halikon vanhojen rakennusten tilalle rakennettaisiin uusi päiväkoti ja koulu Märynummen tapaan.

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Päätös on selvä
2 kuukautta sitten

Salon johto ei kehtaa yhtä aikaa hakea asuntomessuja ja lakkauttaa Meri-Halikon koulua. Turkuun ja Helsinkiin päin tämän kaupungin kiinnostavimman asuinseudun koulun lakkauttaminen näyttäisi niin ristiriitaiselta aluekehitykseltä, ettei asuntomessualueelle tulisi tarpeeksi rakentajia. Hyvä toki että keskustelutilaisuuksia pidetään.

Marko
2 kuukautta sitten

Niin mutta täytyyhän rakentaa jäähalli parilla miljoonalla ja tietenkin tekojää siihen viereen, kait nämä nyt on tärkeämpiä hankkeita kuin koulu. Toivottavasti ei näin, vaan pahoin pelätään ettäkin juuri näin! Naantalihan on saanut paljon nuoria asujia syystä että ovat päättäneet säästää kyläkoulut, se on vetovoimatekijä nuorille jotka käyvät työssä ja maksavat veronsa.

Jonne
2 kuukautta sitten

Ja mitäköhän kiinnostavaa kyseisessä alueessa on perusarjen näkökulmasta, johon kuuluu harrastukset yms.?

Marko
2 kuukautta sitten
Reply to  Jonne

Maaseudun lapset ja nuoret on tervepäisempiä kuin kaupungissa. Harrastaa voi muutenkin kuin ohjatusti, jos nimittäin päässä liikkuu muutakin kuin tietokoneen pikselit. Asuttiin lapsuus ja nuoruus kyseisellä seutukunnalla, eikä ollut tekemisen puutetta. Lapsilla on mielikuvitus tallella, vaikka Jonnella ei olekaan.

Jonne
2 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Jonnella on talo myös maaseudulla, mutta en siellä haluisi asua.

Minkä takia ette asuneet siellä hamaan tappiin?

J T
2 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Mahtavia yleistyksiä viljellään, pakko sanoa. Molemmissa on varmaan yhtä paljon lapsia & nuoria, jotta vertailu pätee suoraan?
Koko kommentin kruunaa oman kokemuksen korostaminen ja päteminen silloin joskus kauan sitten kaikkiin muihin lapsiin/nuoriin.

Marko
2 kuukautta sitten
Reply to  J T

Heh heh, jokainen kertoo omistaan ja sinä vissiin muiden kokemuksista! Mitä mieltä olet itse koulusta? Onko se turha ja pitää lopettaa? Jos oma kokemus on se, että ei ollut pulaa harrastuksista, niin mitä ihmeen pätemistä se on? Pitääkö keksiä jotain epäkohtia, että ihmiset olisivat nykyään tyytyväisiä?

J T
2 kuukautta sitten
Reply to  Marko

”Maaseudun lapset ja nuoret on tervepäisempiä kuin kaupungissa.” -vastauksesi alkoi tuolla, joka on aika kovan luokan väite, kun maaseudulla asui varmaan aika pieni määrä vrt. kaupungissa asuviin nuoriin/lapsiin.
Mutta toki se varmaan on niin kuin sanot, sillä luonnollisesti tunsit jokaisen. Tai sitten sinulla on esittää muutakin kuin mutua.
Henkilökohtaisesti on aivan sama missä kukin asuu, kunhan ymmärtää palvelujen ja kustannusten eron maaseudun ja kaupungin välillä.

Ja mitä tulee kouluihin Salossa, niin kovat ajat ovat edessä, kun huomioidaan ikäluokkien pieneneminen vuosi vuodelta.

Marko
2 kuukautta sitten
Reply to  J T

Sulla on sipilämäinen ote. Kaikki hyvinvointi alkaa mielestäsi siitä, kun lasketaan, mikä on edullisinta. Rahaa riittää kun Salokin sai taas 30 miljoonaa koronatukea. Salolla on varaa tukea kilpaurheilua sadoilla tuhansilla, mutta samaa summaa ei ole varaa kouluihin. Arvovalinta eikä kovin viisas. Voit tarkistaa, montako kyläkoulua ylläpidettäisiin niillä taksirahoilla millä lapsia kuskataan. Voisithan sinä kertoa oman mielipiteesi tuosta koulusta Kokkilassa. Vai onko sinulla sitä?

Kokkela
2 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Ajatellaan, että tuo koulu säilyy. Lapsi käy koulun siinä, selvä. Mitä sen jälkeen?

Veka
2 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Viimeisimpien Move-testien perusteella maaseudun lapset ovat huonommassa kunnossa kuin kaupunkilaiset ja liikkuvat vähemmän.

MDI
2 kuukautta sitten

Salolla ei ole maata omistuksessaan Kokkilassa, mihin siis ne asuntomessut tulisivat? Saako naapurin maalle rakentaa, valoinko perustukset turhaan?

Nykypäivää
2 kuukautta sitten

Kävin aikoinaan eka luokan 7 oppilaan koulussa, vajaa 3 luokkaa 50 oppilaan 6 luokan ja kahden opettajan koulussa ja kuukauden noin 200 oppilaan koulussa, jossa vasta yksi opettaja opetti vain yhtä luokkaa. Välineet ja tilat olivat suhteessa koulujen kokoon.

Taksilla kulki silloinkin pieni osa, mutta nykyään koulujen lähistöllä asuu enää muutama oppilas ja eräänkin koulun alkamisaikaan kulkee bussin lisäksi 3 tilataksia, jotka lähes samassa ajassa kuljettaisivat oppilaat järkevänkokoiseen kouluun. Onkohan unohdettu kysyä lasten mielipidettä?

Vapaa Kanaherra
2 kuukautta sitten
Reply to  Nykypäivää

Jep, ei järjen hiventä, että käydään kouluja vähän siellä täällä.

Järkipää
2 kuukautta sitten

Oli päätös aikanaan sitten mikä tahansa tässä jutussa, niin toivottavasti se päätös perustuu kokonaan maalaisjärkeen ja tunteilu jätettäisiin minimiin.