Metsään ajaneen miehen auttajat löytyivät – ”Olihan se pelottava tilanne”

0
Lasse Kivirannan auto kärsi onnettomuudessa pahat vahingot. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Metsään ajaneen koskelaisen Lasse Kivirannan auttajat ovat löytyneet. Salon Seudun Sanomat kertoi perjantain lehdessä (SSS 20.1.) Kivirannan ulosajosta Salontiellä. Kiviranta toivoi löytävänsä häntä auttaneen pariskunnan.

Perniöläiset Miika Erjala ja Suvi Rautiainen olivat ajamassa Loimaalta kotiinsa viime sunnuntaina, kun he huomasivat auton ajaneen ulos tieltä. Autossa oli hätävilkut päällä, mutta kuljettajaa ei näkynyt missään.

– Onnettomuus oli varmaan tapahtunut ihan hetki sitten. Olihan se pelottava tilanne, Miika Erjala sanoo.

Pariskunta meni paikalle ja huomasi, että Mersun turvatyynyt olivat lauenneet. Kuljettaja valitti selkäänsä, joten auttajat eivät ryhtyneet siirtämään häntä mihinkään.

Paikalla leijui Erjalan mukaan outo käry. Hän otti autosta akun kaapelit irti tulipaloriskin takia. Suvi Rautiainen soitti hätäkeskukseen.

– Ei siinä mennyt varttia kauempaa, kun paloauto tuli paikalle, Erjala muistelee.

Erjala kertoo, että hän oli käynyt juuri aiemmin ensiapukurssin etänä. Niitä taitoja ei kuitenkaan nyt suuremmin tarvittu.

– Selvisimme säikähdyksellä. Olimme tukena ja turvana sen aikaa, että pelastuslaitos tuli paikalle.

Lasse Kiviranta kertoi Salon Seudun Sanomissa, että häneltä murtui onnettomuudessa selkänikama. Auttajiensa nimiä hän ei huomannut siinä hötäkässä kysellä. Nyt auttajien nimet ja puhelinnumero ovat Kivirannan tiedossa.