Mielipide: Tuottajayrittäjät toimivat vastuullisesti

2
Yrittäjäjärjestö toteaa kannanotossaan, että Suomessa hoidetaan eläimiä hyvin. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon Seudun Sanomat kirjoitti (21.1.2023) Suomen Yrittäjien lausunnosta luonnon monimuotoisuusstrategiaan. 

Alkuperäinen lausunto ei syntynyt Suomen Yrittäjien käytänteiden mukaisesti, eikä se ollut Suomen Yrittäjien kannan mukainen. Se ei edustanut linjaamme ja näkemystämme. Siksi tekstiä korjattiin, ja korjattu lausunto toimitettiin ensitilassa ministeriöön ja julkistettiin. 

Kantamme on, että Suomessa hoidetaan eläimiä hyvin ja eläinten hyvä hoito on suomalaisten tuottajayrittäjien sydämen asia. Suomalaiset tuottajayrittäjät hoitavat tilojaan vastuullisesti ja mallikkaasti myös kansainvälisesti vertaillen. Tätä ei ole mitään syytä epäillä.

Koko maan kannalta on tärkeää, että lihantuotannon kestävyyteen pitää edelleen panostaa alan jatkuvuuden turvaamiseksi. Ruoantuotanto on kriittisen tärkeä osa Suomen taloutta ja huoltovarmuutta.

Olemme erittäin pahoillamme alkuperäisen lausunnon epäonnistuneesta sisällöstä. Ymmärrämme, että se on aiheuttanut keskustelua ja pahaa mieltä. 

Mikael Pentikäinen, toimitusjohtaja, Suomen Yrittäjät

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Maajussi
14 päivää sitten

Niin, kysymys kuuluu, kukahan alkuperäisen lausunnon oikein kirjoitti, kun järjestö lähes pesee kätensä tapahtuneesta? Yrittäjäjärjestö voi nyt samalla tarkastaa kantansa metsänhoidosta sekä turvepelloista. Korjattavaa löytyy sieltäkin.

Urpo
13 päivää sitten
Reply to  Maajussi

Ei tosiaan vakuuta, kun vasta kohun jälkeen muutetaan lausuntoa. Pitäisi kertoa, miksi tuollainen lausunto alun perin julkaistiin. Jokuhan on lausunnon takana, koska sellainen on kirjoitettu. Onko taustalla muutakin vastaavaa vaikuttamista, joka nyt vaan kiireesti kiistetään?