Olkiluoto 2:n sähköntuotanto keskeytetään viikonlopuksi vikaantuneen venttiilin korjauksen ajaksi

0

Olkiluoto 2 -ydinvoimalan (OL2) sähköntuotanto keskeytetään perjantaina noin kahdeksi vuorokaudeksi vikaantuneen venttiilin korjaamisen ajaksi, kertoo Teollisuuden Voima (TVO). Sen mukaan asialla ei ole vaikutusta ydinturvallisuuteen.

Tehonlasku aloitetaan perjantaina kello 17, ja laitos irrotetaan verkosta noin kello 19. Olkiluoto 2:n sähköntuotantoa on määrä jatkaa sunnuntaina. Laitosyksikkö tahdistetaan takaisin verkkoon iltapäivällä. Sen jälkeen aloitetaan tehonnosto, joka kestää noin 50 tuntia.

Olkiluoto 2:n vuorokauden keskiteho on TVO:n kuukausituotantotaulukon mukaan noin 893 megawattia.

Koekäytössä olevassa Olkiluoto 3 -ydinvoimalassa on tällä hetkellä tuotantokatko, jonka jälkeen voimalan sähköntuotanto jatkuu TVO:n mukaan jälleen helmikuun alkupuolella. Katko johtuu voimalan koekäytön aikana syöttövesipumpuissa ilmenneistä vaurioista.

Olkiluoto 3:n säännöllisen sähköntuotannon on määrä alkaa maaliskuussa.