Omat pojat ja tytöt maailmalla: yhä kiireisen Koskelon huilivuoro peruuntui kesken pelin

0
Roosa Koskelon (pelinumero 1) edustama Allianz Stuttgart piipahti Istanbulissa. Stuttgart on lohkossa toisena tasapisteissä kärkiryhmä LKS Lodzin kanssa. (kuva: CEV)

Saksalaisessa Allianz Stuttgartissa pelaava Roosa Koskelo jatkoi joukkueineen melkoisessa ottelurumbassa myös viime viikolla. Ensimmäinen etappi oli keskiviikkona Istanbulin Mestarien liigan ottelussa, jossa vastassa oli LP Viestin organisaatiollekin tuttu Fenerbahce.

Stuttgartin pelaajilla riittikin runsaasti haastavia töitä aloitusten vastaanotossa pelissä, jonka Fenerbahce voitti erin 3–1 (25–20, 22–25, 25–18, 25–16). Kotijoukkueen syöttöpeli oli erittäinkin oivallista, ja paluumuuttaja Melissa Vargas teki urakasta Stuttgartille vielä haastavamman.

Tappiosta huolimatta niin jatkopaikka kuin lohkovoittokin on Stuttgartilla vielä omissa käsissä kahdessa jäljellä olevassa ottelussa.

Saksan Bundesliigan perjantaisessa pelissä Koskelon oli määrä olla lepovuorossa. Se kuitenkin peruuntui kesken ottelun, kun häntä tarvittiin kentällä. Stuttgart voitti kotiottelunsa Wiesbadenia vastaan 3–1.

Lena Lymareva-Flinkin edustama Vandoeuvre-Nancy tähyää pudotuspeleihin Ranskan liigassa. Viimeisimmässä ottelussa tuli 0–3-tappio sinänsä tasaisilla erälukemilla 23–25, 22–25, 22–25.

Lymareva-Flink teki 11 pistettä hyökkäysprosentilla 45. Nancy pelaa tiistaina Ranskan cupin neljännesvälierässä.

Aaro Nikula sai jälleen runsaasti vastuuta ja käytti sen tyylikkäästi Benfican paidassa Portugalin liigassa. Someron Voiman kasvatti takoi isot teholukemat 22/+19 oivalla hyökkäysprosentilla 63. Vastassa oli paikalliskilpailija Sporting, ja ottelu päättyi lopulta Benfican 3–2 (25–19, 25–18, 22–25, 20–25, 15–10)-voittoon.

Koripallon puolella Aatu Kivimäki auttoi omalta osaltaan Tigers Tübingenin 80–62-voittoon Saksan kakkosliigan ottelussa Uni Baskets Paderbornin vieraana.

Kivimäki onnistui kolmessa viidestä pelitilanneheitostaan, mikä merkitsi kahdeksan pisteen lukemaa. Koriin johtaneita syöttöjä kertyi neljä, pallonmenetyksiä kaksi ja riistoja niin ikään kaksi.

Tübingen jatkaa liigaa toisella sijalla.

Salon Seudun Sanomat seuraa säännöllisesti paikallisten pelaajien otteita eurokentillä.