Omat pojat ja tytöt maailmalla: Lymareva-Flink pelaa vahvaa kautta Ranskassa – Pelander ja Tulonen liittyvät maajoukkueen matkaan

0
Lena Lymareva-Flink edusti (toistaiseksi) viimeistä kertaa LP Viestiä kaudella 2018-2019.

Salolaistunut ukrainalaislaituri Lena Lymareva-Flink pelaa vahvaa kautta lentopallon Ranskan liigassa.

Viime viikonloppuna Lymareva-Flinkin edustama Vandoeuvre-Nancy haastoi vahvasti kärkijoukkue Nantesin, joka otti niukan 2–3-vierasvoiton. Lymareva-Flink pelasi koko ottelun tehoilla 12/+4. Hänen vastaanottoprosenttinsa 59 oli koko kentän paras.

Vandoeuvre-Nancy on 14 joukkueen liigassa yhdeksäntenä, vain pisteen päässä pudotuspelipaikasta.

Kolmatta kauttaan Ranskan liigassa pelaava 30-vuotias Lymareva-Flink pelasi LP Viestissä kaudet 2014–2016 ja 2018–2019. Hän on pelannut Suomen ja Ranskan lisäksi ammattilaisena myös Turkissa, Italiassa, Filippiineillä ja Unkarissa.

Saksassa Roosa Koskelon Stuttgart vietti harvinaista yhden pelin viikkoa. Sarjakärki Stuttgart löi Straubingin helposti 3–0. Koskelo jakoi liberovastuun yhdessä Michelle Petterin kanssa.

Belgiassa Niklas Breilinin Gent kärsi viikonloppuna 1–3-vierastappion tappiottomalle sarjakärjelle Roeselareille 1–3. Libero Breilin nosteli 20 vastaanottoaan passarille 50 prosentin tarkkuudella. 12 ottelustaan puolet voittanut Gent on liigassa neljäntenä.

Portugalissa Aaro Nikula iski 10 pistettä, kun Benfica löi Leixoesin 3–1. Hakkuri Nikulan hyökkäysprosentti oli hyvä 45.

Koripallon puolella Helmi Tulonen oli joukkueensa tehokkain pelaaja, kun Lucca hävisi kotikentällään Italian liigan toisena olevalle Bolognalle selvästi 59–92. Tulonen heitti yhdeksän pistettä ja otti 11 levypalloa.

Lucca on 14 joukkueen sarjassa sijalla 12.

Tshekin liigassa Sofia Pelander jäi ilman tehomerkintöjä, kun KP Brno kaatoi Ostravan 76–69. Brno jatkaa sarjassa kolmantena.

Pelander ja Tulonen on nimetty Suomen maajoukkueryhmään, joka kokoontuu sunnuntaina Helsingissä. Suomi kohtaa EM-karsinnat päättävissä otteluissa Ukrainan Latvian Riiassa (9.2.) ja Ranskan Helsingin Urhea-hallissa (12.2.).

– Olen ihan superinnoissani! Sanoin jo edellisleirin aikana, että en muista koska olisin ollut näin innoissani maajoukkueen leiristä. Tutut pelaajat ja pelityyli, ja jos pääsisi tekemään pari palloskriiniäkin. Olen toki aina innoissani, mutta seurajoukkuetilanteen takia se tuntuu nyt ekstrakivalta. Olen ihan into piukassa tulossa, Pelander kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– On hienoa päästä pelaamaan Ranskaa vastaan kotikentälle ja Ukraina on sellainen joukkue, jonka voimme hyvänä päivänä voittaa. Varsinkin, jos Alina Iagupovalle osuu vähän huonompi päivä.

Saksan kakkostasolla ProA:ssa Aatu Kivimäen Tigers Tübingen taipui Eisbären Bremerhavenille 69–80. Kivimäki heitti yhdeksän pistettä ja jakoi kaksi koriin johtanutta syöttöä.

Tappiosta huolimatta Tigers jatkaa sarjassa toisena.

Salon Seudun Sanomat seuraa säännöllisesti paikallisten pelaajien otteita eurokentillä.