Omat pojat ja tytöt maailmalla: Pelander ja Kivimäki hyvässä heitossa

0
Joulukuussa Vilppaan ottelussa piipahtanu Aatu Kivimäki jatkaa Susijengin mukana myös viimeisissä MM-karsintaotteluissa. (Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Maajoukkuepelaaja Sofia Pelander teki kauden piste-ennätyksensä Tshekin liigassa, kun KP Brno kaatoi Strakonicen selvästi 103–74. Pelander heitti 14 pistettä, kahmaisi viisi levypalloa ja syötti yhden korin.

KP Brno (11 voittoa/3 tappiota) on sarjassa jaettulla kakkospaikalla paikallisvastustaja Zabiny Brnon kanssa. Sarjaa johtaa kaikki 12 otteluaan voittanut USK Praha.

Pelander on pelannut kauden 15 minuutin, 5,1 pisteen ja 4,6 levypallon keskiarvoilla.

Saksan kakkostasolla ProA:ssa Aatu Kivimäki oli jälleen Tigers Tübingenin ykkösnimi, kun joukkue kaatoi kotikentällään Paderbornin 83–73. Kivimäki heitti ottelussa 15 pistettä (kolmoset 3/3) ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä.

Suomalaisen Daniel Janssonin valmentama Tübingen (13/4) on sarjassa toisena. Sarjaa johtaa vielä muutama kausi sitten Bundesliigan kärkisijoja kolkutellut Rasta Vechta (15/2).

Kivimäki on pelannut kauden 24 minuutin, 10,6 pisteen ja 5,0 syötön keskiarvoilla. Heittoprosentit ovat vähintäänkin kelvolliset, kakkoset 53,1, kolmoset 41,5 ja vaparit 84,4.

Bundesliigassa Vilppaan ex-valmentaja Joonas Iisalon Academics Heidelberg nappasi tärkeän voiton pitkän kaavan kautta kaataessaan Bayreuthin kahden jatkoajan jälkeen 107–101.

Heidelbergin entisistä Vilppaan pelaajista Tim Coleman pelasi yli 31 minuuttia ja heitti 14 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Bryan Griffin pelasi 17 minuuttia ja heitti yhdeksän pistettä.

Heidelberg on 18 joukkueen Bundesliigassa sijalla 15.

Aaro Nikula on päässyt hyvään vireeseen vuoden alussa.

Lentopallon puolella Roosa Koskelon Stuttgartilla riitti kiirettä. Torstaina Stuttgart voitti Mestarien liigan ottelussa Tenerifalla La Lagunan 3–0, ja jo lauantaina joukkue oli hakemassa 3–1-vierasvoittoa Roosa Laakkosen Suhlista.

– Melko raskas viikko! Selkeä voitto Tenerifalla, olimme parempia kaikilla osa-alueilla. Perjantaina pitkä matkapäivä ja lauantaina sitten taas peli. Suhlissa ei ole koskaan helppo pelata, noustiin vähän kuolleista kolmannessa erässä 21-24 -lukemista. Rutiinimme oli tärkeä asia tässä voitossa, Koskelo kertasi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Koskelo nosti Tenerifalla pallot 71 prosentin tarkkuudella pallot passari Britt Bongaertsille. Stuttgart johtaa lohkovaiheen puolivälissä lohkoa kahdeksalla pisteellä ennen LKS Lodzia (6), Fenerbahcea (4) ja La Lagunaa (0). Keskiviikkona Stuttgart pelaa Istanbulissa Fenerbahcen vieraana.

Toinen Mestarien liigassa pelaava salonseutulainen Aaro Nikula oli joukkueensa paras pistemies (11/+9), kun Benfica taipui italialaiselle Civitanovalle 0–3. Benfica on hävinnyt kaikki viisi otteluaan Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Portugalin liigassa Benfica otti makean 3–1-kotivoiton kärkiottelussa Fonte Bastardoa vastaan. Nikula (14/+5) oli jälleen joukkueensa paras pistemies. Benfica johtaa liigaa nyt viiden pisteen erolla Fonte Bastardoon.

Belgian liigan vastaanottotilaston kolmantena olevan libero Niklas Breilinin Gent hävisi kotonaan sarjakakkoselle Maaseikille 0–3. Breilin pelasi hyvällä 59 prosentin vastaanottoteholla. Gent on sarjassa neljäntenä.

Salon Seudun Sanomat seuraa säännöllisesti paikallisten pelaajien otteita eurokentillä.

Päivitetty klo 17.00: lisätty lentopallo.