Onvest Oy osti Teijo-Talot

0
Teijo-Talot Oy:llä on tehtaat Salossa, Hämeenlinnassa ja Halsualla. Kuva: SSS-arkisto

Suomalainen sijoitusyhtiö Onvest Oy on ostanut puurakentamiseen erikoistuneen Teijo-Talot Oy:n.

Tiedotteen mukaan yrityskaupan tavoitteena on kasvattaa Teijo-Taloista Suomen johtava, modulaariseen puurakentamiseen keskittyvä yritys.

Teijo-Talot Oy on erikoistunut moduuleihin perustuvaan koulu-, päiväkoti-, hoivakoti- ja toimitilarakentamiseen. Yrityksellä on tehtaat Salossa, Hämeenlinnassa ja Halsualla.

Teijo-Talot-konsernin liikevaihto on noin 23 miljoonaa euroa ja Onvest-konsernin 270 miljoonaa euroa. Onvest-konsernissa työskentelee yli 200 työntekijää ja Teijo-Talot Oy:ssä 35 työntekijää.

– Teijo-Talojen ainutlaatuinen, patentoitu moduulien tuotanto- ja siirtomenetelmä sopii lähes kaikkeen uudisrakentamiseen ja on vastuullinen ja ekologinen puurakentamisen tapa. Tämä oli keskeinen motiivi Onvestin kiinnostukselle yritystä kohtaan, sanoo Onvestin hallituksen puheenjohtaja Maria Toivanen tiedotteessa.

Teijo-Talojen tavoite on olla maailmanlaajuisesti moduulirakentamisen parhaimmistoa.

– Osana Onvestin yritysperhettä pystymme entistä paremmin tarjoamaan asiakkaillemme muuntojoustavan puurakentamisen parhaat ja elinkaarensa aikana kustannustehokkaimmat ratkaisut. Tämän omistusjärjestelyn myötä saamamme vahva taustatuki vauhdittaa kasvuamme. Tavoittelemme voimakasta liikevaihdon kasvua – kannattavuudesta tinkimättä, kertoo Teijo-Talojen toimitusjohtaja Ismo Laitakari.

Onvest Oy on suomalainen vakavarainen perheyhtiö. Sijoitusyhtiöllä on omistusta useilla liiketoiminta-alueilla.