Palkintoja konkareille ja nuorille tekijöille – kaupunki palkitsi salolaisia kulttuurintekijöitä

0
Salolaisen Lotta-Pia Kallio palkittiin kansainvälisesti merkittävästä kulttuurisaavutuksesta. Palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon kaupunki on myöntänyt taiteilija ja kuvataideopettaja Lotta-Pia Kalliolle korkeimman palkintoluokan kulttuuripalkinnon.

Kallio sai palkinnon kansainvälisesti merkittävästä kulttuurisaavutuksesta. Palkinnon arvo on 3 000 euroa. Palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Vuoden 2022 kulttuuripalkinnon saavat Siv Ilola ja Kaisa Suutela-Kuisma. 1 500 euron kulttuuripalkinto myönnetään erityisistä kulttuurisaavutuksista tai pitkäaikaisesta työstä Salon kulttuurin hyväksi.

Kulttuuritekopalkinnon saavat Salon Teatterin Kurjat – Les misérables -näyttämöteos, tapahtumaravintola Musine ja Soivat Kylät -konserttikiertue. Palkinnon perusteena on erityinen Salossa toteutettu kulttuuriteko. Palkinnon arvo on 1250 euroa.

Muusikko Elviira Väyrynen sai Nuori kulttuurintekijä -palkinnon.

Nuori kulttuurintekijä -palkinnon saavat puolestaan nuoret muusikot Elviira Väyrynen ja Samu-Markus Pyykkö sekä teatteritaiteen ammattilainen, näyttelijä ja ohjaaja Johanna Parkkinen. Nuori kulttuurintekijä -palkinto myönnetään aktiiviselle tekijälle, joka tuo esille salolaiset juurensa. Palkinto on 1 000 euroa.

Salon kaupunki palkitsee vuosittain salolaisia taiteilijoita ja taitelijaryhmiä kaupungin palkitsemisohjeen mukaisin rahapalkinnoin neljässä eri kategoriassa.

Kulttuurivaikuttajista ehdotuksen kaupungille tekee Salon Kulttuurikumppanit, joka puolestaan kokoaa esityksen palkittavista salolaisilta kulttuuriyhdistyksiltä saaduista ehdotuksista.