Perinneherkun yllätyspaluu: laukkamakkaraa saa sittenkin Salosta! – ”Paine oli niin kova, että tekemistä päätettiin jatkaa”

2
Meriniityn Lihakaupan yrittäjä Marko Lehti on saanut vastailla puhelimeen, kun laukkamakkarasta on tehty ennakkovarauksia. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kaikki perunalaukkamakkaran ystävät huomio! Perniön Lihan klassikkotuotetta on saatavilla jatkossakin Salossa.

Salon Seudun Sanomat uutisoi marraskuussa, että Perniön Liha lopetti perinneherkun tekemisen, koska sen menekki väheni ja tuotteen kuskaaminen jakeluautolla ympäri Salon talousaluetta ja Länsi-Uuttamaata ei ollut enää taloudellista järkevää.

Perniön Lihan laukkamakkaraa myydään jatkossa yrittäjävetoiseksi muuttuneessa Meriniityn Lihakaupassa. Ruokakauppoihin laukkamakkaraa ei sen sijaan enää viedä.

– Paine oli niin kova, että laukkamakkaran tekemistä päätettiin jatkaa. Joskus on hyvä pyörtää tiettyjä päätöksiä. Päätöksellä haluamme palvella salolaisia kuluttajia, jotka ovat meille tärkeitä, Perniön Lihan varatoimitusjohtaja Rami Himanto sanoo.

Meriniityn Lihakaupan yrittäjä Marko Lehti kertoo, että lihakaupassa laukkamakkaraa valmistettiin muutama erä jo viime vuoden lopulla.

– Kaikki myytiin loppuun saman tien. Laukkamakkaraa on mahdollista ennakkovarata. Nytkin ensimmäiseen puoleen tuntiin on tullut roppakaupalla puheluita, Lehti sanoi keskiviikkona aamupäivällä.

Seuraavaksi lihakauppa valmistaa laukkamakkaraa viikolla 3.

– Tarkoituksena on valmistaa erä kerran kuukaudessa. Erän suuruus on reilut sata kiloa, Lehti kertoo.

  • Lue lisää aiheesta
  • Ruoka
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Peltari
2 kuukautta sitten

Tänään meillä syödään laukkamakkaraa, otin eilen illalla sulamaan. Keitetyt perunat ja hyvä kastike, ei paremmasta väliä.

Sorry, herkuttelijat
2 kuukautta sitten

Lapsuusajan ruoasta Turussa 1950-60-luvulla muistan karmeimpina kokemuksina maksalaatikon, siskonmakkaran ja laukkamakkaran.

Siihen aikaan ne olivat ilmeisesti hyvin edullisia, koska työläisperheessä niitä syötiin aika usein ja myös koulussa, jossa opettaja valvoi, että kaikki söivät. Sen jälkeen en ole mokomia suuhuni pistänyt.