Perussa yli 10 ihmistä kuoli mielenosoittajien ja turvallisuusjoukkojen yhteenotossa

0

Etelä-Amerikan Perussa ainakin 12 ihmistä on kuollut hallitusta vastustavien mielenosoittajien ja turvallisuusjoukkojen yhteenotossa maanantaina, kertovat viranomaiset.

Väkivaltaisuudet puhkesivat, kun protestoijat rynnäköivät lentokentälle Juliacan kaupungissa. Mielenosoittajat vaativat presidentti Dina Boluarten eroa.

Boluarte nousi maan johtoon joulukuussa sen jälkeen, kun silloinen presidentti Pedro Castillo erotettiin ja pidätettiin.

Perun kongressi erotti Castillon sen jälkeen, kun tämä oli yrittänyt hajottaa kongressin. Castillon kannattajat vaativat maahan välittömästi uusia vaaleja.

Juliacan kaupunki sijaitsee Bolivian vastaisella rajalla Punon alueella, joka on ollut kiivaiden mielenosoitusten aluetta. Seudulla julistettiin toistaiseksi jatkuva lakko protestina hallitusta vastaan.

Castillo on tutkintavankeudessa, jonka on määrä jatkua aina kesäkuuhun 2024 asti. Castilloa syytetään kapinasta ja salaliitosta. Jos hänet katsotaan syylliseksi, hänet voidaan tuomita jopa 10 vuodeksi vankeuteen.