PeU-Basketille arki oli torstaina yhtä juhlaa – Pyynikillä nähtiin loistava vierasjoukkue

0
Onni Mäkynen pelasi vahvan ottelun torstaina Pyynikillä. (Kuva: SSS/Marko Mattila)

Samaan aikaan kun suomalaisen urheilun kerma juhli Helsingin jäähallissa Urheilugaalassa, suomalaisen urheilun duunarit – tässä tapauksessa PeU-Basket – viettivät alasarja-arkea Pyynikin palloiluhallissa.

Kuten tiedämme, arkikin voi olla joskus juhlaa ja torstaina totisesti oli.

PeU-Basket kutitteli oman taitotasona ylärajoja ja pelasi paikoin niin laadukasta koko viisikon koripalloa kuin se tällä materiaalilla ja sarjatasolla on ylipäätään mahdollista. Kotijoukkue Pyrintö Akatemia B ei saanut missään vaiheessa otetta vierasjoukkueen hyökkäämiseen ja toisaalta ei saanut juuri mitään aikaiseksi omassa hyökkäämisessä.

Loppulukemat olivat kaiken kertovasti 53–94.

Kolmen pisteen heittoprosentti kertoo yleensä nimenomaan heittämisestä, mutta PeU-Basketin torstain prosentti 61 (16/26) kertoo kuitenkin enemmän joukkueen loistavasta pallon liikkeestä. Suurin osa kolmosista heitettiin täysin vapaasti hyvän syötön jälkeen hyvästä rytmistä.

Ahnaimmin kaaren takaa sukkaa kurittivat Ladavius Draine (5/7), Tuukka Juntunen (4/7), Patrik Poutiainen (3/5) ja Onni Mäkynen (2/3).

Vilppaan liigaringissä mukana olevat Mäkynen (17 pistettä) ja Poutiainen (20 pistettä) sekä puolustuksessa loistanut kapteeni Niko Huoponen (6 syöttöä) olivat hyvällä jalalla liikkeellä.

Vaikka vielä on ehkä liian aikaista vetää pitkiä johtopäätöksiä, Drainen mukaantulo on tehnyt PeU-Basketista entistä yhtenäisemmän joukkueen.

Siinä missä hänen edeltäjänsä Tyrell Carroll piti ja pomputteli enemmän palloa ja otti vaikeita heittoja, Draine jakaa palloa enemmän ja on osa viisikkoa eikä viisikko osa häntä.

Carroll heitti keskimäärin 18,4 pelitilanneheittoa alle 50 prosentin tarkkudella kun taas Draine on ottanut kahdessa ensimmäisessä ottelussa kummassakin 13 heittoa kovalla onnistumisprosentilla 65.

Voitto oli PeU-Basketille (9 voittoa/3 tappiota) kolmas peräkkäinen ja joukkue on vankasti Divari B:n A-lohkon kakkosena.

MIESTEN I DIVISIOONA B

Pyrintö Akatemia B–PeU-Basket 53–94 (18–29, 12–26, 13–22, 10–17)

PeU-Basketin pisteet/levypallot: Ladavius Draine 23/5, Tommi Huolila 8/6, Tuukka Juntunen 14/5, Niko Huoponen 5/0/6 syöttöä, Onni Mäkynen 17/6, Taneli Lindström 2/1/3 riistoa, Kalle Määttänen 3/0, Patrik Poutiainen 20/4, Alex Romu 0/2, Timo Niitynperä 2/6.

PeU-Basketin seuraava ottelu: su 22.1. PeU-Basket–Kataja Talents Perniön liikuntahallissa kello 17.