Pitkäaikainen kansanedustaja Esko Kiviranta peruu ehdokkuutensa eduskuntavaaleissa – ”Minä en ajaudu kenenkään kanssa konflikteihin koskaan”

2
Varatuomari ja maatalous- ja metsätieteiden maisteri Esko Kiviranta on ollut kansanedustajana kaksikymmentä vuotta. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Sauvolainen pitkän linjan kansanedustaja Esko Kiviranta (kesk.) ei lähdekään ehdolle kevään eduskuntavaaleissa.

Kiviranta ilmoitti tiistaina Keskustan Varsinais-Suomen piirille, että peruuttaa suostumuksensa. Hän sanoo haluavansa jättää tilaa nuoremmille.

– Tämä on ihan minun oma ratkaisuni, eikä siihen liity mitään dramatiikkaa. En voi avata tätä tässä vaiheessa sen tarkemmin. Politiikassa on joskus parempi, että vaikenee, hän sanoo Salon Seudun Sanomille.

Kiviranta sanoo, ettei hänen päätökseensä liity minkäänlaisia puolueen sisäisiä konflikteja eikä terveydellisiä syitä, ”jos joku sellaisia miettii”.

– Minä en ajaudu kenenkään kanssa konflikteihin koskaan, mies naurahtaa.

Liittyykö Kivirannan päätös keskustan alhaiseen kannatukseen ja läpimenomahdollisuuksiin?

– En kommentoi tuota.

Vuonna 1950 syntynyt Esko Kiviranta on tehnyt pitkän uran kansanedustajana. Hän oli ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntaan vuonna 1999 ja sai heti yli 5 000 ääntä.

Kansanedustajan paikka heltisi vuonna 2003, ja Kiviranta on istunut eduskunnassa siitä asti. Varatuomari ja maatalous- ja metsätieteiden maisteri on ollut tunnettu erityisesti verotuksen asiantuntijana.

– Kaksikymmentä vuotta on todella harvinainen aika eduskunnassa nykyään. Varsinais-Suomessa ei ole sellaiseen ylletty puolueessani pitkään aikaan. Taisto Tähkämaa oli edellinen, Kiviranta muistuttaa.

Taisto Tähkämaa toimi kansanedustajana vuosina 1970-1991.​

Kiviranta on ollut mukana kotikuntansa Sauvon kunnallispolitiikassa 2000-luvun alkuvuosilta asti. Tällä hetkellä hän on kunnanhallituksen puheenjohtaja ja valtuutettu.

Kivirannalla on myös lukuisia muita luottamustoimia.

Mies sanoo jatkavansa Sauvon kunnallispolitiikassa, mutta kommentoi muita tulevaisuuden suunnitelmiaan niukasti. Eläkkeelle jäämisestä hän ei puhu.

– Olen aika monipuolisesti koulutettu, enkä usko, että minulla tulee olemaan varsinaisesti tekemisen puutetta.

Artikkeli päivitetty kokonaisuudessaan 31.1.2023 klo 21.28

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo.k
1 kuukausi sitten

Hieno päätös.

Kotikulmilla riittää työtä
1 kuukausi sitten

Sauvon paikallispolitiikassa osaamista tarvitaan, ainakin rakennusvalvonnan toiminnan kehittämisessä paljon joustavampaan suuntaan siitä, mitä MOT-lähetyksessä muutama viikko sitten nähtiin.