Inter kaatoi SalPan ”Unto Väisäsen” vaparipommista huolimatta – katso ottelun tallenne!

0
Joonas Meuran SalPa pääsee kovaan testiin lauantaina Kupittaalla.

Ykkösen nousijajoukkue SalPa antoi uskottavan vastuksen liigaseura Interille lauantaina Turun Kupittaalla pelatussa harjoitusottelussa. Inter voitti ottelun 2–1 (0–0).

Voit katsoa ottelutallenteen alla olevasta ikkunasta:

 

 

Jos lähetysikkuna ei näy yllä, katso ottelu tästä.

Otteluraportti:

Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli SalPan parasta antia. Joukkue oli Interiä aktiivisempi ja sai tyrehdytettyä kotijoukkueen pelinrakennuksen keskikolmanneksella. Elmo Heinosella oli 26. minuutilla hyvä paikka viedä SalPa johtoon, mutta Inter-vahti Matias Riikonen torjui laukauksen kulmaksi.

Puolen tunnin jälkeen Inter otti pelin ohjat odotetusti itselleen. Arlind Sejdiu ampui tolppaan ja heti perään viime vuonna SalPassa lainalla ollut Otto Lehtisalo ampui vaarallisesti. Vielä hetkeä ennen taukovihellystä pallo kimposi SalPa-puolustaja Frans Grönlundin jalasta oman maalin tolppaan.

SalPa selvisi nollanollassa tauolle, mutta sen jälkeen Inter laittoi vielä yhden lisävaihteen silmään. 56. minuutilla kentälle vaihdetut Matias Tamminen ja ex-Huuhkaja Petteri Forsell käynnistivät hyökkäyksen, jonka Sejdiu päätti maaliin.

SalPa ei saanut enää rakennettua kuin 2–3 syötön ketjuja ja Inter vyöryi kaikilta kaistoilta. SalPan maalille tauolla vaihdettu Halil Bagci torjui tunnin pelin jälkeen Daniel Rökmanin läpiajon.

72. minuutilla SalPa sai vapaapotkun noin 35 metristä. Palloa asettui ampumaan Joonas Meura, jonka tavaramerkkikanuuna viuhui vastustamattomasti Interin maalin vasempaan ylänurkkaan. SalPan iloa kesti vain muutaman minuutin, kun Tamminen vapautti vaihtopelaaja Darren Smithin maalintekoon.

SalPa teki ottelun lopussa runsaasti vaihtoja. Esimerkiksi Meura vaihdettiin kaksi kertaa kentälle. Inter-valmentaja Jarkko Wiss kutsuikin vapariekspertti Meuraa ottelun tiimellyksessä SalPan ”Unto Väisäseksi” viitaten Sotkamon Jymyn pesäpallojoukkueen legendaariseen lyöjäjokeriin.

Ottelun luonne muuttui viimeisillä minuuteilla radikaalisti, kun sankka lumisade saavutti Kupittaan. Joukkueiden onneksi ottelu aloitettiin jo kello 13, sillä näkyvyys oli viimeisten minuuttien aikana lähes nollassa.

SalPan parhaimmistoon kuuluivat viime viikolla sopimukset tehneet laitapelaajat Walid Abdelali ja JongTae Yoon. Maalivahdit Bagci ja Tatu Österlund olivat myös hyviä. Oskari Jakonen väläytteli muutaman kerran nopeuttaan ja myös Jakosen rinnalla hyökkäävänä keskikenttäpelaajan ollut Roope Pyyskänen oli hyvä.

SalPalla oli ottelussa testissä 20-vuotias puolustaja Joona Juntunen, joka ainakin toistaiseksi tunnetaan paremmin Suomifutislegenda Miika Juntusen poikana.

SalPa aloittaa Ykköscupin ensi viikon lauantaina Salon Urheilupuistossa Turun Palloseuraa vastaan. Tuokin ottelu on katsottavissa suorana SSS:n nettisivuilta.

 

Otteluennakko:

Jalkapallon Ykkösen alkuun on enää 76 päivää. Nousijajoukkue SalPan valmistavien otteluiden putki alkaa lauantaina, kun joukkue matkustaa liigaseura Interin vieraaksi Turun Kupittaalle.

Kumpikin joukkue solmi merkittävän jatkosopimuksen tällä viikolla, kun SalPa julkaisi Elmo Heinosen jatkosopimuksen torstaina ja Inter Petteri Forsellin jatkosopimuksen perjantaina.

Inter-ottelu on SalPan viimeinen ennen ensi viikolla alkavaa Ykköscupia. SalPa aloittaa Ykköscupin lauantaina 4. helmikuuta mielenkiintoisella ottelulla, kun Turun Palloseura saapuu Salon Urheilupuistoon. Tuonkin ottelun Salkkari lähettää suorana digitilaajilleen.

Ykkönen alkaa SalPan osalta lauantaina 15. huhtikuuta kotiottelulla Järvenpään Palloseuraa vastaan. Ykkösen otteluohjelma julkaistiin perjantaina.

Ykkösessä pelataan 12 joukkueen kaksinkertainen runkosarja, joka päättyy 2. syyskuuta. Sen jälkeen joukkueet jaetaan Korisliigan tapaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan (6+6).

Jatkosarjat pelataan yksinkertaisena sarjana (5 ottelua). Ylemmän jatkosarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan ja sijoille 2.–4. sijoittuneet pelaavat karsintaottelut Veikkausliigan karsintaan pääsemisestä.

Alemman jatkosarjan kolme huonointa joukkuetta putoavat uudistettuun Ykköseen. Nykyinen Ykkönen muuttuu kaudeksi 2024 Ykkösliigaksi ja Ykkösestä tulee kolmanneksi korkein sarjataso Kakkosen yläpuolelle.

SalPan kotiottelut Ykkösen runkosarjassa 2023:

La 15.4. SalPa–JäPS klo 16
La 29.4. SalPa–HIFK klo 16
La 6.5. SalPa–JJK klo 16
La 20.5. SalPa–EIF klo 16
Su 4.6. SalPa–MP klo 18
La 17.6. SalPa–Gnistan klo 16
La 8.7. SalPa–SJK Akatemia klo 16
Pe 21.7. SalPa–KäPa klo 18:30
La 5.8. SalPa–TPS klo 16
La 19.8. SalPa–KPV klo 16
La 26.8. SalPa–FF Jaro klo 16