Salon joulukatu ja torikuusi pimenivät viikkoa aiemmin – ”Poistaminen käy nopeammin kuin paikoilleen laittaminen”

3
Veljekset Samu-Markus (vas.) ja Anssi Pyykkö osallistuivat jouluvalojen poisto-operaatioon nostolavan päällä. Kuva: SSS/Marko Mattila

Salon joulukadun ja torikuusen valot sammuivat maanantaina.

Maanantai-iltana jouluvalot poistettiin Turuntieltä ja Helsingintieltä.

Pertti Falkstedt Lasten Laulukaupunki ry:stä kertoo, että tiistaina poistetaan vielä sillan yläpuolella olevat uudet jouluvalot.

Valojen poistourakka alkoi Turuntien päästä räntäsateessa. Talkoolaisina nostolavan päällä urakoivat veljekset Anssi ja Samu-Markus Pyykkö, jotka Falkstedt oli pyytänyt auttamaan.

– Poistaminen käy nopeammin kuin paikoilleen laittaminen, Falkstedt kertoi.

Ohikulkija olisi suonut valojen palavan pidempään. Falkstedt kuitenkin muistutti sähkönsäästöstä.

Torin joulukuusi viedään pois joko tiistaina tai keskiviikkona. Tänä vuonna kuusen lahjoittaja ottaa kuusen takaisin polttopuiksi. Kuusi toimitetaan hänelle rankana, kertoo Salon kaupungin puistomestari Marja-Leena Laakso.

Salon joulukadun ja torikuusen valot sammutettiin nyt aikaisemmin kuin yleensä. Aiemmin ne ovat palaneet vielä loppiaisena, mutta nyt ne sammutettiin energian säästämiseksi heti uudenvuoden jälkeen. Joulukadun ja kuusen valot sytytettiin 27. marraskuuta.

  • Lue lisää aiheesta
  • Joulu
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Höpöhöpö
2 kuukautta sitten

Ihan kuin jouluvalot veisivät kauheasti sähköä. Mukavasti oli Salon keskusta valoisa. Nyt alkaa taas pimeä kausi, kun led-valot valaisevat todella huonosti.

Salo on vuosien aikana laittanut paljon rahaa höpöhöpö-juttuihin, ihan kuin valojen sammuttaminen muutamaa päivää aikaisemmin tuntuisi missään. Esimerkiksi 100 000 euroa Hyperlooppiin, ja mitä kaupunki sai siitä: hullun maineen. Toisaalta eihän se joulukuusi miltään näyttänyt, kun valot loppuivat kesken.

On se kumma, kun muualla maailmassa jouluvalot saavat olla rauhassa, mutta Salossa pelätään vandaaleja. Seuraavana jouluna lähden Madeiralle, siellä osataan jouluvaloista ottaa kaikki irti, ei olla nuukia.

Juha
2 kuukautta sitten
Reply to  Höpöhöpö

Nyt kun alkoi eläkeaika tässä, niin Madeiralle voisi muuttaa ihan pysyvästi. Sen upeampaa ilmastoa ja säätä ei ole monessa paikkaa. Aina riittävän lämmintä, kylmää ei koskaan.

Täti Salosta
2 kuukautta sitten

Aamu-uutisissa haastatellut ihmiset kertoivat joulumatkailevansa kaupungeissa, joissa on panostettu kauniisiin joulukoristeluihin. Vinkkinä vaan seuraavaan joulun aikaan, jos matkailijoita halutaan myös tänne.